Benefietwedstrijd ter nagedachtenis aan Walter te Brake (links).
Benefietwedstrijd ter nagedachtenis aan Walter te Brake (links). Foto:

Start van het nieuwe schaakseizoen SV Rokade

Lichtenvoorde - Donderdag 27 augustus om 20.00 uur start het nieuwe schaakseizoen van Schaakvereniging Rokade bij 't Zwaantje te Lichtenvoorde. De eerste ronde is ook meteen de aftrap voor het bekertoernooi, zodat het direct een spannende avond wordt.

De interne competitie zal dit seizoen sterker bezet zijn dan ooit, door het meespelen van enkele nieuwe leden die qua rating directe kanshebbers voor de eindzege zijn. De eindstand van de interne competitie is leidend voor de indeling van de extern spelende teams, waardoor er ook veel spanning om de volgorde van de middenmoot is. Onderin spelen de leden voor de eer en af en toe een sensatie tegen een (veel) sterkere speler. Dit seizoen is er ook besloten om wat meer afwisseling te brengen in het aanbod door middel van het organiseren van speelavonden met verschillende varianten van het snelschaken, om vooral de gezelligheid verder te verhogen. Ook gezien het gegroeide aantal leden van de vereniging zal er op iedere donderdagavond toch zo'n 24 man aan het schaken zijn. De zaal zit echter nog niet vol, dus heeft u interesse om eens vrijblijvend kennis te maken en een paar keer kosteloos mee te spelen; u bent van harte welkom. Meer informatie, zie website.


www.svrokade.nl


Benefietwedstrijd ten behoeve van KWF/Alped'HuZes

Eerbetoon aan clubicoon

Lichtenvoorde - Ter nagedachtenis aan Walter te Brake wordt er op zaterdag 15 augustus een benefietwedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd wordt gespeeld tussen Walters oude Longa 1 (1998) team en het 2de team waar hij, van 2004 tot 2012, zijn passie kwijt kon als trainer/coach.

Het is al weer meer dan drie jaar geleden dat Walter overleden is aan de gevolgen van die verschrikkelijke ziekte, kanker. Walter was bij velen van jullie bekend. Hij maakte altijd tijd voor een praatje. Of dat nu op de zaterdagmarkt was of tijdens zijn werk op de Rabobank. Walter kon je het best omschrijven als een bijzonder gewone en een gewoon bijzondere man. Daarnaast en zo herinneren velen van jullie hem, als onlosmakelijk onderdeel van het Longaveld. Als hij in het weekend niet bij zijn gezin te vinden was, dan liep hij -hoe kan 't ook anders- rond op het voetbalveld. Hoe mooi en indrukwekkend was het dan ook, dat er zoveel mensen waren die persoonlijk afscheid kwamen nemen en hem, juist op het veld van Longa'30, de laatste eer konden bewijzen. We missen hem nog elke dag.

Juist dit gemis heeft ons ertoe aangezet om speciaal ter ere van Walter op ZIJN geliefde voetbalveld een benefietwedstrijd te organiseren. Een wedstrijd tussen degenen waar Walter vele jaren mee gevoetbald en mee samengewerkt heeft. Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 15 augustus om 14:00 uur, voorafgaand aan de finales van het State of Art Keitoernooi. Wij hebben de wedstrijd gekoppeld aan het KWF kankerfonds, dat een enorme bijdrage levert aan de strijd tegen kanker. De opbrengst van dit evenement zal dan ook ten goede komen van het KWF. Daartoe is afgelopen 4 juni tijdens de Alpe-d'HuZes door een team van sporters al een flinke bijdrage opgehaald. Hieronder ook de kinderen van Walter, Marin en Bjarne, die beiden tot twee maal toe de berg hebben getrotseerd.

Wij hopen met deze benefietwedstrijd een extra steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker. Walter heeft deze gigantische strijd niet kunnen winnen, maar jullie bijdrage helpt mee dat veel meer mensen deze ziekte kunnen overleven. Wij nodigen jullie hierbij van harte uit om door jullie aanwezigheid een bijdrage te leveren aan deze strijd. Daarnaast is dit een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen aan Walter. Wij zien jullie graag op 15 augustus op Sportcomplex de Treffer. Vanaf 13:00 uur zijn de poorten geopend. De wedstrijd zal om 14:00 uur beginnen.

Bestuur S.V. Longa '30 Lichtenvoorde