Afbeelding
Foto:

Coldenhof wil ADAC-titel in Lichtenvoorde veilig stellen

Lichtenvoorde - Motorsportclub MACL Lichtenvoorde wacht een mooie ontknoping van het cross-seizoen. Komend weekeinde, op 15 en 16 augustus, probeert de Nederlander Glenn Coldenhof de MX1-titel bij de Duitse wedstrijdserie ADAC MX Masters veilig te stellen, tijdens de voorlaatste wedstrijd van het ADAC-seizoen op circuit De Schans in Lichtenvoorde.

De vele vrijwilligers van de MACL zijn na de Zwarte Cross gelijk gestart met de voorbereidingen om het circuit optimaal te prepareren.
"Ik verheug me op de wedstrijd in Lichtenvoorde,"zo gaf Coldenhof afgelopen week vanuit Oostenrijk te kennen. "Het is niet zo dat ik een enorm voordeel heb als Nederlander, maar ik rij graag in Lichtenvoorde en de organisatie heeft er altijd alles erg goed in orde."

"Ik verheug me op de wedstrijd in Lichtenvoorde"

Het is voor het eerst dat MACL een wedstrijd van de ADAC MX Masters ontvangt. "Ik heb voor het seizoen juist voor de ADAC gekozen omdat ik graag voor een titel wilde strijden," herinnerde Coldenhof zich. "Omdat in Nederland enkele ONK's tegelijkertijd met overzeese GP 's werden geprogrammeerd, waren de titelkansen in Nederland bij voorbaat weg."

Dat Coldenhof er goed aan deed, getuigt de tussenstand in de ADAC MX Masters, hij staat daar ruim aan de leiding. Vanzelfsprekend is de winst echter niet, er staan verschillende Grand Prix-deelnemers achter het starthek. Zo komt onder meer het gehele ICE1-team van Kimi Raikonen aan de start.
De rijders Max Nagl, Nathan Watson en Todd Waters met teammanager Antti Pyrhonen komen naar Lichtenvoorde, evenals vele van hun collega´s. De ADAC MX Masters is een tweedaags evenement.
"Op zaterdag hebben we de trainingen en kwalificaties, op zondag de wedstrijden," stelde Coldenhof. "Ik hou persoonlijk meer van eendaagse evenementen want de kalender is overvol", klonk het van de wellicht toekomstig kampioen.

De entreeprijs voor de zaterdag bedraagt €10,-, voor zondag €20,-. Een passe-partout voor het hele weekeinde kost 25 euro en de jeugd tot en met 16 jaar heeft gratis toegang.