Anke Hartman.
Anke Hartman. Foto:

Anke Hartman start mobiele kapsalon in Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Het moment waarop het daadwerkelijk gaat gebeuren, komt steeds dichterbij. Ingaande 1 september a.s. start Anke Hartman uit Lichtenvoorde officieel met een mobiele kapsalon in haar eigen woonplaats. Op weg naar de start is ze ondersteund door haar partner Dennie Grotenhuis, vandaar dat de officiële naam eigenlijk Anke Grotenhuis is. Allround kapster Anke heeft een bedrijfsplan opgezet, dat helemaal is afgestemd op het bezoeken van de klanten thuis en dat in eerste instantie in Lichtenvoorde.

Door Theo Huijskes


In hun gezellige woonkamer op het adres Ds. Van Krevelenstraat 11 in Lichtenvoorde ontvouwen Anke en Dennie de plannen voor de naaste toekomst. Terwijl dochtertje Suus (bijna een ½ jaar) in de box de aandacht trekt en dochtertje Puck (2½ jaar) boven haar middagslaapje doet, trapt Anke af.

"Ik zit ongeveer tien jaar in het kappersvak en heb in die periode altijd in loondienst gewerkt bij een tweetal gerenommeerde kapperszaken hier in Lichtenvoorde. Het hebben van een gezinnetje met twee jonge, opgroeiende kinderen vraagt vanzelfsprekend om aanpassingen. Om die reden en om de reden dat ik geheel zelfstandig het mooie vak van kapster wilde gaan uitvoeren, ben ik deze nieuwe weg ingeslagen. Niet dat wij diepgaande onderzoeken hebben uitgevoerd, maar het aanbod en met name de vraag op dit terrein kennende, zijn er in onze beleving uitstekende mogelijkheden om een mobiele kapsalon te exploiteren."

Allround kapster
Anke Hartman, in september wordt zij 27 jaar, is na destijds een driejarige opleiding in Doetinchem afgestudeerd als allround kapster. Dit betekent dat de Lichtenvoordse zich niet alleen hoeft te beperken tot het knippen en kleuren van haren, maar dat zij ook gespecialiseerd is in het onderdeel extensions zetten, van opvulling tot complete haarverlenging.

Allround kapster Anke bezoekt klanten thuis

"Ik heb eigenlijk altijd graag kapster willen worden", vertelt Anke. "Iets ondernemen met gebruik van de handen. Werkzaamheden op creatief gebied. Beide onderdelen houden nauw verband met het beroep van kapster."

Voorzichtige start
De nieuwe mobiele kapsalon eigenaresse wil 1 september een voorzichtige start maken, die met name gekenmerkt moet worden door een grote mate van laagdrempeligheid. "Ondanks dat ik de mensen lopend, met de fiets of met de auto thuis bezoek, moeten de klanten zich bij mij thuis voelen, het moet hen een heel vertrouwd gevoel geven. Vanzelfsprekend mogen familieleden, buren en anderen ook samen een groepsafspraak met mij maken. Bovendien denk ik dat het een groot voordeel is dat de mensen het huis niet uit hoeven en dat wij met elkaar tijden kunnen afspreken, die ons beiden passen." Aangevuld door Dennie: "Een constructie waarbij de schaar aan twee kanten knipt."
Anke Hartman wil eerst zien hoe het allemaal gaat lopen met de klandizie in Lichtenvoorde zelf, alvorens te besluiten om ook klanten in omliggende kernen thuis te bezoeken.


Meer informatie, zie de advertentie elders in deze krant.