Tijd voor koffie en gezelligheid ook belangrijk voor het groepsgebeuren.
Tijd voor koffie en gezelligheid ook belangrijk voor het groepsgebeuren. Foto: Henri Walterbos

Groep 6Kamp opent het corso met
'Herrieschoppers'

Lichtenvoorde - Ze zitten gezellig buiten aan de koffie met elkaar, de bouwers van groep 6Kamp, buiten hun indrukwekkende onderkomen op het terrein van Brink en Campman, aan de Galileistraat. "Onze bouwruimte bestaat uit een grote tent waarop we afgelopen winter een nieuw dakzeil getrokken hebben en de kantine, enkele zeecontainers, geïsoleerd. Niet vreemd dat wagenbouwen als erg leuk ervaren wordt." Bart de Graaf laat enthousiast zien waar de aanwezige bouwers mee bezig zijn.

Door Henri Walterbos


"Onze wagen 'Herrieschoppers', een ontwerp van Jordi Mellink, bestaat uit een twintigtal kippen die nogal beweeglijk en lawaaierig zijn. Ook nog eens bijna twintig bewegende onderdelen, allen door handkracht, nauw afgestemd op de geluiden, verzorgd door Pim Adema, die uit de boxen komen, die in de koppen van de kippen zitten."

Uitdaging
Op meerdere etages is de groep aan het werk. De wagen zit al dichtgeplakt."Dat hebben we afgelopen week gedaan, een heel weekend lang plakken, met aansluitend een lekker barbecue. Vandaag plakken we er wit papier overheen."

Naast 280.000 dahlia's zal de groep voor een klein deel gebruik maken van alternatieve materialen. "De snavels van de kippen maken we waarschijnlijk van piepschuim, evenals de ogen. Da's voor het contrast ook," legt Bart uit, tegelijkertijd aanwijzingen gevend aan een jonge plakker.
"De wagen is behoorlijk groot, maar daar houden we van. Een uitdaging is ook het beweeglijke van de wagen."

Groep 6Kamp heeft haar verzoek ingewilligd gekregen om het corso te mogen openen dit jaar.

De groep kan beroep doen op externe bouwers

"We denken dat onze wagen zich daar uitstekend voor leent. Heel rustig aankomend en dan ineens volop beweging."
Externe hulp
Naast de eigen bouwers kan de groep ook een beroep doen op externe hulp, zoals 2 cliënten van Perron 8 van de De Lichtenvoorde, die er volledig bij horen en 45 leerlingen van de Frans ten Boschschool die donderdag en vrijdag, voorafgaande aan het corso, komen helpen met het prikken van spijkers in de bloemen.

Sfeer van de groep
"Iedereen hier doet zijn ding. Alles kan en mag, zeg maar", typeert Bart de sfeer van de groep.

"Het is ook mooi dat je elkaar als wagenbouwgroepen helpt. Een beetje ouwehoeren hoort er wel bij natuurlijk."