Mocking live. Foto: Rick Slagter.
Mocking live. Foto: Rick Slagter. Foto:

Laatste deel Lechtenvoordse Oavond

The Foo Fighters en powermuziek met gitaren

Lichtenvoorde - De afgelopen 3 edities van dit blad hebben zijn Yo!Mama, Black and Blues en The details reeds aan u voorgesteld. Dit keer de laatste twee bands voor de line-up van de Lechtenvoardse Oavond op 28 augustus: The Foo en Mocking.

Foo Fighters, ooit opgericht door Dave Grohl (drummer van Nirvana) om zijn zelf geschreven muziek ten gehore te brengen, vond de door hem bedachte bandnaam "the dumbest bandname ever". Het betrof namelijk een veel gebruikte term voor UFO's in de 2e wereldoorlog.

Wat dat betreft dingt The Foo dan ook graag mee naar de titel "second dumbest bandname ever". Een niet-verhullende naam voor een band die alleen Foo Fighters muziek speelt. En dat doen zij ook nog eens met veel overtuiging en gedrevenheid.

In het voorjaar van 2014 wisten René Nijhuis (drummer, zang) samen met zijn broer Roy Nijhuis (zanger, gitarist) de andere drie bandleden in de personen van Ramon Kelderman (gitaar), Ruben de Kruijf (gitaar) en Jeroen Baars (basgitaar, zang) bij elkaar te brengen.

Aangezien alle bandleden hun roots hebben liggen in de Achterhoekse plaats Steenderen, waren ze geen onbekenden voor elkaar. De nodige podiumervaring hebben zij opgedaan in bands als Van Peelen, Twisted, Alva, Mash, 7-Sins en Rhavage. Net als hun "meesters" bestaat The Foo ook uit vijf enthousiaste muzikanten met liefde voor muziek.

The Foo staat voor strak gespeelde covers vol energie van Foo Fighters. Kortom een must voor alle Foo Fighters fans! De laatste band knalt vanaf 00.30 uur binnen door de speakers, te weten: Mocking!

Mocking
Powerpop met gitaren, zeer energieke dame met dito band. De rock van Alanis Morrisette en de pop van Pink.Yvonne timmert stevig aan de weg in het westen van ons land, maar ze wil graag meer optreden waar de rock is ontstaan: de Achterhoek. Daarom is de organisatie zeer verheugd dat zij de Lechtenvoordsen Oavend gaat afsluiten. Kortom een zeer gevarieerde line-up dit jaar. Kom dus lekker knallen 28 augustus, het feest start om 20.00 uur. Entree 5 euro.


Zie advertentie elders dit blad.