Er waren totaal 19 manches te verrijden.
Er waren totaal 19 manches te verrijden. Foto:

Baan was door grote groep enthousiaste vrijwilligers spik en span gemaakt

91 rijders op 4e TheissenCup van 2015

Lichtenvoorde - Op zondag 23 augustus, de laatste vrije dag van de vakantie, stond TheissenCup 4 gepland. Voor sommigen een pittige bak, want die hadden zijn/haar fietsbenen een paar weken in de zomerstand gezet. Diegene die nog wel wekelijks hun rondje hadden getrapt waren in het voordeel, dachten ze. Maar liefst 91 leden trapten zich deze zondag in het zweet. Maar voordat dit alles gerealiseerd kon worden is de baan de zaterdag ervoor door een grote groep enthousiaste vrijwilligers spik en span in orde gemaakt.

Hij lag er fantastisch bij en de op- en afloop van bepaalde bulten rolde weer lekker als een tierelier. Complimenten voor de harde werkers. Vanaf 9.30 uur kon men zich aanmelden in de kantine, maar velen waren al ruim voor die tijd aanwezig. Er moest weer flink bijgepraat worden. Waar de één in Nederland was gebleven had de ander Kroatië 'onveilig' gemaakt.

De één was zo nog bruiner dan de ander en grappig was het te zien dat enkele jongere rijders zo de lengte in geschoten waren na de zomer. Menig Crossbroek bleek ineens een stuk korter dan voor de zomer. Er waren totaal 19 manches (en dat is best veel voor een Clubwedstrijd) te verrijden. Het was leuk om bij sommige manches driemaal dezelfde uitslag te zien, maar soms ook juist totaal verschillend.
Het lag er echt aan of je een goeie start had en de holeshot, dan moest je je voorsprong zien te behouden en slim en hard blijven rijden. Voor Freddy Wessels was de 1e manche minder fijn. Hij ging op het 1e stuk hard onderuit, en zijn bril had een lelijke afdruk en snee achter gelaten op zijn hoofd. Met een stoere 'Rambo' band verliet hij de baan, om na een bezoekje aan de eigen EHBO zich te laten verzorgen. Toch wou hij het niet opgeven en heeft na 1 manche rust toch zijn beschadigde bike en ego opgepakt en zijn punten binnen getrapt.

Jurgen en Jurgen slagen voor trainerdiploma

Deze zondag werden Jurgen & Jurgen (Klein Tank & Taken) ook kort in het overheerlijke zonnetje gezet, omdat ze beide met lof geslaagd zijn voor de wielertrainer 2 diploma. Een half jaar durende cursus, gevolgd in Heiloo met zowel praktijk als veel theorie. Dus de mannen moesten ouderwets de boeken in afgelopen maanden. Met goed resultaat dus, gefeliciteerd mannen! Komende week mag de rest ook weer met hun neuzen de boeken in, de scholen zijn weer begonnen. Net als het BMX seizoen.

Komend weekend is er op zaterdag 29 augustus NFF regio Kampen en ook de 3-Nations in Peer België waar ook FCCL rijders op zaterdag en zondag vertegenwoordigd zullen zijn. Kijk voor foto's op de website en de finale filmpjes zijn op YouTube te vinden onder Theissen Cup 4 2015.


www.fccl.nl