De crew van restaurant de Leeuw en John  Theissen Fietsen net voor de start.
De crew van restaurant de Leeuw en John Theissen Fietsen net voor de start. Foto: Ferry Broshuis

Oost Gelderse producten op locatie dankzij
mobiel restaurant de Leeuw is een voltreffer

Lichtenvoorde Het was zondagmorgen al bijtijds een mooi en ook wat ongewoon gezicht in de Rapenburgestraat voor het bekende restaurant de Leeuw: 41 fietsen voorzien van een zadelovertrek van het bloemencorso (dan zit je goed!). En die fietsen behoorden toe aan 41 gasten die een dag met restaurant de Leeuw door de fraaie gemeente Oost Gelre fietsten en daarbij een aantal bedrijven bezochten die streekproducten leveren voor de Leeuw, die daar zoals bekend heerlijke en vooral smakelijke gerechten van maakt.

En op de diverse plekken stond dan steeds het mobiele restaurant van de Leeuw met de crew opgesteld.

Dus lekker fietsen en op diverse locaties genieten van voortreffelijke producten en dat ook nog eens bij stralend weer. Dat was het.

Lumineus idee
Hein Nijenhuis, een van de eigenaren van restaurant de Leeuw, vertelde zondagmorgen enthousiast dat het idee in het team was besproken en dat ze dat idee aan hun gasten hadden voorgelegd. Die waren meteen razend enthousiast en in no time was het volgeboekt. Maar dan komt er toch een hele organisatie bij kijken. De tijden goed plannen en zorgen dat de mensen bij fietspech ook geholpen worden.
Nou, daarvoor was John Theissen fietsen ingeschakeld die met een materiaalwagen meereed. Dus aan alles was gedacht.

Overheerlijk
Er werden bezoeken gebracht aan Slager Beerten in Zieuwent, Poelier Wolters en Wijngaard Domein Hof Detharding in Harreveld, Eendenbroederij Groot Stikken in Groenlo, EKO boerderij Arink in Lievelde en als afsluiting weer de Leeuw in Lichtenvoorde.

De gasten hebben genoten van heerlijke streekproducten en voortreffelijke wijnen en lekker gefietst, zo'n 30 kilometer, in Oost Gelre. Een lofwaardig initiatief van de Leeuw.