Er werd flink geracet in Peer .
Er werd flink geracet in Peer . Foto: PR FCCL

FCCL in actie tijdens 3e Nations-Cup in Peer België

LICHTENVOORDE Elf FCCL-leden hadden een lang weekend op de BMX in Belgiƫ. Afgelopen weekend werd daar de 3e Nations-Cup verreden. Met een doos zonnebrand in de tas vertrokken enkelen al op vrijdag, maar de meeste fietscrossers gingen zaterdag in alle vroegte richting Peer.

Het was een mooie baan, met een voor de meeste leden spannende dubbel op het tweede stuk. Door te springen leverde dat het meest op en verloor men geen snelheid. Maar de meeste sporters kregen het niet voor elkaar om te springen.

Zowel jong als oud probeerde met de training te springen maar dan kwam toch weer de twijfel.

Zaterdag was een mooie wedstrijddag met mooie resultaten. Voor Nick en Niek en Noud hield het op na de manches. Voor Anne ook, maar dit ligt anders. Omdat er zo weinig Cruiser-meiden waren, wordt van de manches het gemiddelde berekend en dit leverde haar na 2-2-3 in de manches een mooie tegel op voor de tweede plaats.
Roel werd zesde in de achtste finale, Stef zevende. Mart haalde een mooie vijfde plaats in de kwartfinale, Nico werd achtste in de halve en Michelle trapte zich naar een mooie vierde plaats in de finale.

Dag 2 was van een heel ander kaliber. Wat een internationaal geweld verscheen er aan de start. Vele rijders hadden een zware indeling en strandden in de manches.

Stef werd zevende in de achtste finale en Sam achtste. Kevin werd na een sterke race vijfde in de finale en Anne haalde een hele mooie vierde plaats in de finale. Er zijn weer vele mooie (en belangrijke) punten binnen gehaald wat het weer interessant maakt op de ranglijst.

Meer informatie
Voor meer informatie en foto's, zie de website.


www.fccl.nl

Spanning voor de start.