Groep 'De Boys' bestaat uit Jari Lukkassen, Sem Brus en Willem Lensink.
Groep 'De Boys' bestaat uit Jari Lukkassen, Sem Brus en Willem Lensink. Foto:

Dahleo op bezoek bij de Boys: "In 2027 zijn wij een nieuwe corsogroep"

Lichtenvoorde De gele corsovlag beweegt enthousiast in de wind aan de gevel van de familie Lensink aan de Acaciastraat. Drie leerlingen uit groep 5 van de Jorisschool rennen enthousiast kriskras door de woonkamer, wachtend op wat komen gaat. Na enige minuten luwt het stormpje en schuiven ze aan tafel voor een interview.

Groep 'De Boys' bestaat uit Jari Lukkassen, Sem Brus en Willem Lensink. Samen bouwen ze dit jaar een corsowagen. Voor Willem is het de tweede keer dat hij gaat bouwen, maar Jari en Sem zijn echte debutanten. Op de vraag hoe hun wagen heet, antwoordt Willem: 'Bananenstrijd'. Dat de interviewer eerst 'Bananenschijt' verstaat, zorgt voor grote hilariteit bij de drie jonge heren. 'Nee… Bananenstrijd! Het is de strijd van de Minions om een banaan, dus daarom Bananenstrijd'.
Op de wagen komen drie Minions: Kevin, Stuart en Bob. In de tuin van de familie Lensink zijn de contouren van de drie gele wezentjes al te herkennen. De vaders zijn druk bezig met het bouwen van de basis van de wagen. 'Eerst had ik het idee om Dagobert Duck te maken, maar dat vond Sem niet zo'n goed idee. Toen kwamen we op de Minions. We vonden het allemaal leuk en het past goed bij onze leeftijd', aldus Willem. Op de vraag hoe hoog de Minions gaan worden, moeten de heren even goed nadenken. 'Met onderstel net iets groter dan wij zijn', is het antwoord van Jari, Sem en Willem.
Twee jaar geleden werd Willem vijfde met zijn eerste wagentje. Het doel is dan ook om dit jaar dat resultaat te verbreken. Of het dan 1e of 4e is, dat maakt de mannen niet zo heel veel uit. Het ultieme doel is echter véél groter. Terwijl het verzamelboek erbij gehaald wordt en de drie jongens hun favoriete wagens en bouwgroepen bespreken, besluiten ze het interview met een grote belofte: 'We willen onze groep groter maken en dan uiteindelijk een grote corsowagen bouwen', aldus Willem. Omvervolgens het punt op de horizon nog concreter te maken: 'In 2027 zijn wij een nieuwe corsogroep!'