Het team van Achterhoek Nieuws. Op de foto ontbreekt Gerard Mesland in verband met vakantie. Foto: Paul Harmelink.
Het team van Achterhoek Nieuws. Op de foto ontbreekt Gerard Mesland in verband met vakantie. Foto: Paul Harmelink.

Nieuwe uitstraling, verbeterde websites en een andere redactionele koers

De toekomst vernieuwend tegemoet

Achterhoek Met trots presenteren wij u onze 'nieuwe kranten', of beter gezegd: de u vertrouwde titels in een ander jasje. Deze nieuwe opmaak is één van de veranderingen bij de uitgeverij van deze krant, die u als lezer zal opvallen. Met de nieuwe weg die we inslaan, willen wij u nog beter op de hoogte houden van wat er in uw dorp of stad speelt en nog belangrijker wat er gáát spelen. Daarnaast zullen wij meer dan voorheen de antwoorden gaan zoeken op de waarom- en hoe-vragen bij het nieuws. Nieuws en achtergronden dus, vanuit een lokale invalshoek gepresenteerd. Bij die presentatie houden we ook rekening met de manier waarop u onze berichten tot zich neemt. Elke titel heeft behalve een papieren variant immers ook zijn eigen website en social media-accounts.

Voor we verder uitweiden over onze te varen koers, stellen we ons eerst nog eens kort voor. Wij zijn Achterhoek Nieuws bv, een nieuwe uitgeverij die op 1 juni jl. is ontstaan uit een samenwerking tussen Weevers en BDUmedia. Doordat deze uitgevers de handen ineen hebben geslagen, is er nu één echte Achterhoekse partij die met zeer lokale titels het nieuws uit het hart van de samenleving brengt.

Krant
In de papieren krant doen we dat kort en bondig. Dit omdat we zoveel mogelijk verenigingen, stichtingen en andere organisaties een podium willen bieden binnen de beperkte ruimte die een papieren krant biedt. We kijken vooral vooruit: aankondigingen van evenementen die het komende weekend plaatsvinden en ander lokaal nieuws dat voor u belangrijk is. Daarnaast houden we uiteraard ook rekening met de doelgroep: mensen die het nieuws vrijwel alleen maar via papier tot zich nemen, zullen wekelijks de voor hen belangrijkste berichten in de krant vinden.

Online
De tijd dat u het lokale nieuws en andere informatie alleen uit de papieren krant haalde, ligt inmiddels al achter ons. U wilt het zo gauw mogelijk weten als een college valt of als onverhoopt een pand in het centrum afbrandt. Wij willen met onze uitgaven bij uw wensen aansluiten: via onze eveneens vernieuwde websites en Facebook- en Twitter-accounts brengen wij dit nieuws waar mogelijk zelfs live.

Ontstaan uit samenwerking Weevers en BDU

Achterhoekagenda en -foto
Ook het aankondigen van evenementen en het in beeld brengen hiervan zijn een belangrijk onderdeel van onze online activiteiten. Via Achterhoekagenda ziet u binnen een paar klikken wat, waar en wanneer te doen is. Heeft u het evenement bezocht of wilt u weten hoe het is verlopen? Via Achterhoekfoto worden de belangrijkste activiteiten in de Achterhoek meestal dezelfde dag nog in prachtige beelden gepresenteerd.

Bereik
Wekelijks bereiken wij met onze 14 edities 180.000 huishoudens binnen de Achterhoek en wekelijks 50.000 bezoekers via onze verschillende online uitgaven. Adverteerders kunnen op deze wijze zeer gericht hun doelgroep bereiken door bewust één editie te kiezen of om deze naar eigen wensen te combineren met andere edities tot een groter gebied.

Achtergrond
Behalve voor het snelle nieuws en verslaggeving is de site ook uitermate geschikt voor uitgebreide achtergrondverhalen en interviews bij het nieuws. De huidige technieken stellen ons in staat om met bijvoorbeeld video's, meerdere foto's en links naar andere artikelen het nieuws te verrijken en voor u in een bredere context te plaatsen. Onze redactie zal in plaats van het nieuws doorgeven, steeds meer informatie en gebeurtenissen gaan duiden: antwoorden zoeken op de waarom- en hoe-vraag. Dat gaat absoluut niet alleen over zware politieke onderwerpen, maar zeker ook over het 'kleine nieuws' dat zich in uw omgeving voordoet. Hoe komt het dat uw buurman zo uitblinkt in zijn vak en waarom pruimt men dat nieuwbouwplan niet in het centrum van het dorp? Onze lokaal goed ingevoerde redacteuren en correspondenten zoeken het allemaal voor u uit.

Samenwerking
De uitgeverij Achterhoek Nieuws bv is natuurlijk al een mooi voorbeeld van samenwerking: twee uitgevers met respectievelijk 140 en 75 jaar ervaring in het uitgeven van lokale media, maken gebruik van elkaars kennis en expertise om samen sterk te staan in het dynamische medialandschap. Samenwerken is misschien wel hét sleutelwoord in de huidige tijd waarin innovatie en flexibiliteit de belangrijkste factoren voor succes zijn. Wij staan dan ook altijd open voor gesprekken met partijen die ons aan kunnen vullen en vice versa.
Door samen te werken, te innoveren en vooral middenin de Achterhoekse samenleving te staan, hopen wij aan uw wensen tegemoet te komen. Dat is immers waar wij het allemaal voor doen.

Bekijk de colofon om te zien hoe u contact met ons op kunt nemen. Rest ons verder niets anders dan u namens het voltallige team van Achterhoek Nieuws bv veel lees- en kijkplezier met onze vernieuwde uitgaven toe te wensen.

Gerwin Nijkamp
Hoofdredacteur

Gerhard Weevers
Directeur uitgeverij