Op de parkeerplaats van Obbink wordt al duidelijk dat het een speciale dag is.
Op de parkeerplaats van Obbink wordt al duidelijk dat het een speciale dag is. Foto: Mark Ebbers

Wim Krajenbrink 40 jaar in dienst bij Obbink

Lichtenvoorde - De eerste dag van de meteorologische herfst 2015, dinsdagmorgen 1 september, begon bij de Obbink-vestiging aan de Koningslinde op bedrijventerrein Lindebrook in Lichtenvoorde niet als een normale werkdag. Er hing de geur van een - Engels geïnspireerd - ontbijt. In de keuken werden broodjes, melk en vruchtensap werden geschonken en koffie en thee werden gezet.

Het was de voorbereiding voor het jubileumontbijt ter ere van Wim Krajenbrink, die op die dag 40 jaar onafgebroken in dienst was van het Lichtenvoordse elektronicabedrijf, het overgrote deel van de tijd als witgoedmonteur. Ruim voor half negen hadden zich enkele tientallen collega's van Wim verzameld in de tijdelijk tot ontbijtzaal omgebouwde expeditiehal, verlicht door kaarsjes op de tafels en van veiligheidswege toch één tl-balk.
Even later arriveerde de jubilaris, in een 'bedrijfsbusje', samen met zijn vrouw Hetty. Ook zij zat in het complot. Ze had tegen Wim gezegd dat haar gevraagd was mee te gaan naar zijn werk, omdat er een jubileumfoto van hen zou worden gemaakt. Dat er ook gezamenlijk ontbeten zou worden had ze - volgens afspraak - voor haar man verzwegen. Onder applaus kwamen Wim en Hetty de tijdelijke ontbijtzaal binnen. Ze werden welkom geheten door mevrouw Obbink, die memoreerde hoe Wim vier decennia geleden, als buurjongen van de toenmalige Obbink-vestiging, aan de Patronaatstraat in Lichtenvoorde, was begonnen. Ze bedankte hem voor zijn inzet en zijn betrokkenheid bij het bedrijf en zijn collega's. Nadat een bos bloemen en een envelop was overhandigd, wachtte Wim nog een verrassing: een schilderij van hem met een Obbink-bus, geschilderd door Hans Obbink. Nadat de rij om de jubilaris te feliciteren was opgelost en overgegaan in een rij voor het ontbijtbuffet, schoven Wim en Hetty aan, aan het hoofd van de tafel. Om samen met Wims collega's te ontbijten, bij te praten en te vieren dat hij in 1975 bij Obbink begon, een jaar waarin veel van zijn huidige collega's nog niet eens waren geboren.


www.obbink.nl