De kinderen vermaakten zich op de rodeostier. Foto: Kyra Broshuis
De kinderen vermaakten zich op de rodeostier. Foto: Kyra Broshuis

Kermis begint met kinderspelen

Lichtenvoorde - Terwijl de ouders in verschillende schuren en loodsen druk zijn met de voorbereidingen voor het corso, staan de kinderen op zaterdagmiddag in de rij voor de mechanische stier. In het dorp is goed te merken dat er iets aan zit te komen.

Door Kyra Broshuis

Voor de kinderen van Lichtenvoorde is er echter nu al feest. Deze zaterdag komen de kinderen van de Lichtenvoordse basisscholen samen op het terrein van Swipe voor de jaarlijkse kinderspelen.
"Volgende week staat alles hier vol. Dit is de plek waar de wagens zich voor en na de optocht verzamelen. Vandaar dat we vandaag al de kinderspelen houden." vertelt één van de vrijwilligers.
De organisatie heeft alles uit de kast gehaald om een mooie middag voor de kinderen te verzorgen. Het weer valt mee dus staat er om kwart voor twee al een rij kinderen om zich in te schrijven. De kinderen tot en met groep 4 krijgen een aftekenkaart zodat ze het spellencircuit langs kunnen. Als ze alle onderdelen hebben gehad, wacht er een leuk presentje aan het eind.
Bij de grote kinderen, groep 5 tot en met 8, is de mechanische stier duidelijk favoriet. Maar dat is niet enige dat er te doen is deze middag. Zo zijn er verschillende springkussen waarvan 1 met een speciaal parcours. De kinderen kunnen balgooien, ringwerpen, kikker slaan, koppen gooien en een bezoekje brengen aan de gelukstent. Ook is er een enorme ballenbak en kunnen kinderen koeien melken. Enkele kinderen zoeken bij aankomst op het terrein meteen naar snoepkramen. "Jeej, er is popcorn! En suikerspinnen!" Uiteraard is ook de plaatselijke brandweer aanwezig en dat maakt veel indruk op de allerkleinsten.


Lees verder op pagina 3