De speler die meededen aan de benefietwedstrijd voor Walter te Brake. Foto: PR
De speler die meededen aan de benefietwedstrijd voor Walter te Brake. Foto: PR

Onvergetelijke benefiet Walter te Brake

Wedstrijd brengt 1360 eruo op voor KWF Kankerbestrijding

Lichtenvoorde Het weer was prachtig op 15 augustus jongstleden, toen de benefietwedstrijd voor Walter te Brake, oud s.v. Longa '30 1 speler en trainer van het tweede elftal, werd gespeeld.

Oud-Longa 1 spelers, vanaf seizoen '86-'87 t/m '99-'00, hadden de voetbalschoenen opgepoetst om tegen de jongens van het tweede elftal, ooit onder Walter getraind, te spelen. Mannen, jonge mannen die elkaar een tijd niet hadden gezien of gesproken. Ieder had zijn eigen verhaal over hoe hun levens verlopen waren in al die jaren en welke rol Walter daarin had gespeeld.
Op de tribune en langs het hoofdveld stroomde het publiek binnen. Na een mooie en emotionele toespraak van Rachel Bulk-Busch zongen de spelers en publiek uit volle borst het Longalied.

Familie heel blij dat zo veel mensen kwamen

De aftrap werd symbolisch verricht door Marin en Bjarne te Brake en om 14.00 uur kon de wedstrijd echt beginnen, onder leiding van Paul Busch en grensrechters Bjarne en Stijn te Brake.
Er werd fanatiek gespeeld, maar fysiek was het voor sommige oud-spelers van Longa 1 wel zwaar. Oude blessures kwamen naar boven, en, oh ja, hoe groot is het veld ook al weer?! Zo mooi was het om te zien, dat je spelers van het eerste elftal nog kan herkennen aan de manier van lopen, of misschien aan de streken die ze met de tegenstander uithaalden. De tweede helft werd het elftal met oud-Longa 1 spelers aangevuld met wat jonge mannen van het tweede elftal. De uitslag van de wedstrijd? Die ben ik kwijt, helaas ook wie er gescoord heeft, maar wat geeft het. Het was mooi voetbalplezier!
Na de wedstrijd was het een superverrassing dat voorzitter Marcel Eekelder de donatie van s.v. Longa '30 van maar liefst 750 euro voor het KWF overhandigde. In de derde helft werd flink aandacht geschonken aan het 'inwendige'. Drank oké, maar de lekkere broodjes beenham met saus en de overheerlijke zelfgemaakte koolsalade vlogen over de toonbank.
Door de verkoop van die broodjes, de geweldige donatie van s.v. Longa '30 en de vrijwillige bijdrage heeft deze dag een bedrag van bijna 1360 euro opgebracht! Fantastisch! Het was een mooie nazit in de kantine, vele voetbalverhalen kwamen weer boven tafel. Het is moeilijk voor mij om alle mensen op te noemen die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Ik ben bang om er een te vergeten. Jullie weten dat de waardering hoog is en jullie hebben wat moois neergezet!
Namens de familie te Brake en Busch mag ik zeggen dat het warm voelt, zo veel mensen die voor Walter zijn gekomen! Ontzettend bedankt!

Hester, Marin en Bjarne te Brake