Peter Groot Kormelink plakt de eerste dahlia. Foto: Eveline Zuurbier
Peter Groot Kormelink plakt de eerste dahlia. Foto: Eveline Zuurbier Foto: Eveline Zuurbier

Droomstart voor corsoweekend bij Zieuwentseweg

LICHTENVOORDE Kratten dahlia's waren voor het spijkeren al omgekeerd op een lange tafel in de bouwtent van de Zieuwentseweg. Klaar voor wat even later bleek een droomstart van het plakweekend voor het Lichtenvoordse corso. Want eerst was het de beurt aan zanger Peter Groot Kormelink (Jazzpolitie), bekend van de hit 'Liefdesliedjes'. Op een opgebouwd podium naast de tent zong hij meerdere liedjes en als laatste, 'Dreume in Bleume'. Vlak daarna aan de oud-Grollenaar de eer om de allereerste dahlia op de neus van een van puppy's te plakken, gevolgd door burgemeester Annette van Bronsvoort. Met een 'plopmoment' met de 'Grolse' beugelfles samen met corsovoorzitter Herman ter Haar werd het 86e corsoweekend bezegeld.

Door Eveline Zuurbier

Het moest allemaal zo zijn: de zanger had beelden met bloemen nodig voor een videoclip voor een lied 'Dreume in Bleume' op zijn nieuwe CD en vond dat in de dahliavelden rondom Lichtenvoorde. Het verhaal gaat dan verder in het bekende van 'de juiste mensen treffen' op 'de juiste plek'. Hij kwam in contact met de corso-organisatie, die het lied omarmde. Bij de ontwerppresentatie op de Zomermarkt viel 'Dreume in Bleume' dermate in de smaak dat Lichtenvoorde het als corsolied overnam. Donderdag aan het begin van de avond, zong Peter Groot Kormelink 'Dreume in Bleume' voor de tweede keer live voor het corso. Omringd door de corsobouwers en –plakkers van corsogroep Zieuwentseweg en de corso-organisatie begon Lichtenvoorde met een droomstart aan Bloemencorso 2015. Burgemeester Annette Bronsvoort noemde het 'een prachtig moment om in de stemming te komen'.

De Zieuwentseweg werkt dit weekend aan 'Ja-knikkers'. Een corsowagen met een nest met vrolijke puppy's in de vorm van de bekende knikkende hondjes die je op de hoedenplank van een auto wel eens tegenkomt.