Burgemeester Bronsvoort bezoekt de ouderen en de leerlingen.
Burgemeester Bronsvoort bezoekt de ouderen en de leerlingen. Foto: Eveline Zuurbier

Corsobestuur trakteert Antoniushove

LICHTENVOORDE – De traktatie van stukjes taart en koffie of limonade, gekregen van de corso-organisatie, is al uitgedeeld als vrijdagmorgen de voorzitter van het corsobestuur en burgemeester Annette Bronsvoort een bezoek brengen aan Antoniushove.

Door Eveline Zuurbier

Dit keer geen gestreken kleedjes op de tafels van het grand café maar uitgestorte hopen dahliabloemen. De ouderen zijn begonnen met 'kontjes kniepen' en het plakken van de bloemen voor de welkomstborden die in het kermisweekend bij alle invalswegen aan de rand van Lichtenvoorde worden geplaatst.

Ze worden daarbij geholpen door leerlingen van de Jozefschool. De sfeer is ongekend feestelijk en iedereen heeft zin in de kermis.

Volgens Nicolette van den Hurk van Careaz, slaat geen bewoner van Antoniushove de plakmorgen over. "Ze vinden het ontzettend leuk om mee te helpen aan het bloemencorso in Lichtenvoorde." Het is al jarenlang de traditie dat de bewoners samen met de mensen van de dagverzorging en leerlingen van een basisschool de welkomstborden beplakken. Daarvoor moeten er bergen werk worden verzet. De ouderen 'kniepen de kontjes' van de dahliabloemen met een meegenomen schilmesje. De jeugd doet dat tussen duim en wijsvinger.

'Kontjes kniepen' in Antoniushove.