Jurgen Boschker werd koning in Lichtenvoorde.
Jurgen Boschker werd koning in Lichtenvoorde. Foto: Eveline Zuurbier

Lichtenvoorde heeft nieuwe koning: Jurgen Boschker

Jeugdkoningin is Nori Hieltjes

LICHTENVOORDE Het duurde ruim 4,5 uur voordat Lichtenvoorde maandag een nieuwe schutterskoning kon huldigen. Toeschouwers werden op de proef gesteld. Ze moesten een fikse bui trotseren, terwijl nog een overgebleven splinter hout aan de pin bungelde.

De klok tikte door naar half drie en toen gebeurde het: even nadat voor de zoveelste keer het liedje 'Niet geschoten is altijd mis' was afgespeeld, schoot Jurgen Boschker de vogel naar beneden. Het 484e schot aan het begin van de vijfde ronde was raak. In totaal deden er 97 schutters, mannen en vrouwen, mee.

Onderdelen vogel
De rechtervleugel schoot Tom Olijslager eraf en de linker vleugel kwam voor rekening van Sander Dusseldorp. Het vogelschieten naast het tentoonstellingsterrein van de corsowagens begon in de stromende regen. Toen de hemel openbrak werd het druk met kermisvierders op het terrein. Ze lieten zich niet ontmoedigen door een donkergrijze hemel waaruit nog een plensbui viel.

Het vogelschieten bleef lang spannend. Tot twee keer toe draaide het overgebleven stuk hout aan de pin, maar gleed er niet af. De vogel was gemaakt door Peter Elferink en Aloys Boschker. Nori Hieltjes had bij de jeugd vóór het middaguur de vogel eraf geschoten.

Jurgen Boschker werd koning in Lichtenvoorde.