RKZVC laat 2 punten lopen tegen Lochem

RKZVC 1 – Lochem 1: 2 – 2 (2 – 0)

Zieuwent Over de gehele wedstrijd gezien had RKZVC meer overwicht en kansen maar Lochem bleef de gehele wedstrijd voetballend naar mogelijkheden zoeken. Hierdoor ontstonden kansen aan beide kanten waarvan er te weinig werden benut. Na de eerste verkenningen was de 1e schotkans voor Bern Hummelink maar hij schoot ruim over.

Vijf minuten later kwam er slechts een rolletje na een Lochemse schietkans en zo waren er om en om in het eerste halfuur aan beide kanten nog 2 kansen. In de 30e minuut kwam Remco van Leeuwen na mooie passeeracties tot een goed schot vanaf 25 meter dat de keeper niet klem kreeg. Sjors Storkhorst was er als eerste bij om de 1-0 op het scorebord te zetten. Een minuut later kon een Lochem verdediger nog net een voorzet met het hoofd wegwerken en een bal, ineens uit de lucht geschoten door Sjors Storkhorst, werd knap door de Lochem keeper gestopt. Twee minuten voor rust speelde wederom Remco van Leeuwen met een goede passeeractie enkele Lochem verdedigers uit waarna hij Sven Jurjus bereikte die zich op de vijfmeterlijn vrij draaide en daarna eenvoudig de 2-0 ruststand binnen schoot.

Afwisselende pot voetbal voor het publiek

RKZVC startte de eerste 5 minuten na rust furieus hetgeen wel enkele hachelijke situaties opleverde maar geen goals. De laatste daarvan was een mooie aanval over rechts waar de pass van Bram te Molder net niet door Sven Jurjus in het centrum kon worden bereikt. De 2-1 viel in de 57e minuut na een vrije trap die in 1e instantie werd weggekopt. De bal werd weer ingezet waarna de vrijstaande Ivo Fleming deze gemakkelijk kon afwerken. Ruim 10 minuten later redde Wesley Keegstra nog een keer op een goed Lochems schot maar in de 71e minuut was ook hij kansloos na een doorbraak van Lochem aan de rechterkant. Tim Eissink schoot onberispelijk de 2-2 raak via de binnenkant van de linkerpaal. De rest van de wedstrijd probeerde RKZVC alsnog de 3 punten thuis te houden en dit leverde nog een vijftal kansen op, geen goals. Een schot van Remco van Leeuwen dat geblokt werd, een kopbal van Bart te Focht die via de grond over de lat ging, een kopbal van Sjors Storkhorst, een vlammend schot van 11 meter van Michiel Krabbenborg dat helaas recht op het lichaam van de keeper ging en een kopbal na een corner die door een Lochemse verdediger van de lijn werd weggetrapt.

Voor het publiek was het een leuke, afwisselende pot voetbal met kansen aan beide kanten. Enige onnauwkeurigheid in de verdedigende posities (wat RKZVC niet zo vaak gebeurt) werden afgestraft en aanvallend was er evenals vorige week niet genoeg scherpte. Eens te meer blijkt dat het na een goede oefenperiode niet vanzelfsprekend is dat het in de competitie op dezelfde manier loopt. Volgende week zal het ook niet gemakkelijk zijn in de uitwedstrijd naar DVC '26.