FCCL behaalde 10 bekers in Berlicum 2015. Foto: PR.
FCCL behaalde 10 bekers in Berlicum 2015. Foto: PR. Foto:

10 bekers voor de rijders van de FCCL

Lichtenvoorde Wat een dag, 16 rijders waren weer vroeg op pad zaterdag 5 september om kampioen te worden van de Meijerij. 16 rijders waren goed voor 12 finale ritten met als opbrengst punten voor de promotieklasse en 10 bekers. Kevin Waalders, Noud Garstenveld en Stef Hollander stonden met hun beker zelfs op het erepodium.

Drie keer een derde plek was uiteindelijk het hoogst haalbare dit keer. In de finalerit van Stef en Niek wilde niemand de ander ruimte geven en kwamen een aantal rijders al voor de eerste bocht met elkaar in aanraking. Daar waar Stef zich kon redden door het stuur stevig in de rijrichting te houden, liep het voor Niek minder goed af. Hij kwam na een nare val tot stilstand, samen met een andere rijder. Teleurgesteld keek Niek naar de toestand van zijn fiets, het stuur en wiel stonden niet meer in één lijn. Zijn vader zette met flinke kracht het stuur weer recht en Niek kon zijn 7de plek opeisen. Noud, Mart en Stef reden dit keer ook mee in de promotieklasse. Een wedstrijd tussen rijders met grote leeftijdsverschillen. Noud en Mart reden in de klasse 12 jaar en jonger en haalden de finale maar Stef moest als één van de jongste rijders in zijn groep van 13 jaar of ouder zich gewonnen geven in de manches. Er waren vandaag meerdere debutanten, Dennis en Rayan Bouwmeester en Ron Snoek, maar slechts één mocht dit keer een beker mee naar huis nemen. Gefeliciteerd Mellany.

KSV fors onderuit na collectief falen

KSV 1-KSH 1 (0-4)

Vragender KSV moest vandaag voor haar tweede wedstrijd in het nieuwe seizoen 2015-2016 aantreden in de plaatselijke derby tegen KSH uit Harreveld. Nadat beide elftallen hun eerste wedstrijd hadden verloren met 3-0 werd er een flink beladen derby verwacht op de Vragender Bult. Maar helaas KSV werd op felheid, inzet en voetballend vermogen volledig afgetroefd door de manschappen van Marco Engelberts (ex KSV-speler).

Vanaf minuut 1 oogde KSH veel scherper dan onze manschappen en na defensief geklungel werd het al na 2 minuten 0-1. Hierna moest KSV komen maar de passes kwamen niet aan of er werd niet zorgvuldig ingespeeld, kortom hier speelde een ploeg die niet in de gaten had wat van deze wedstrijd verwacht mocht worden, terwijl die beleving bij KSH duidelijk te zien was. Veel te slap werden de duels aangegaan en KSH bleef moeiteloos overeind en wist zich nog een behoorlijk aantal kansen te creëren. Pas in de 35e minuut was er een kans voor Twan die helaas faalde. In de 38e minuut was het Steffen die een doorgebroken speler van KSH onderuit haalde in het strafschopgebied en dat resulteerde in een gele kaart en een penalty voor KSH, die onberispelijk werd ingeschoten 0-2. In de 43e minuut was het eindelijk Erwin die een kans kreeg, maar de keeper van KSH voorkwam een goal met een goede safe. Terwijl iedereen dacht dat KSV na rust met andere intenties het veld zou gaan betreden kwam bedrogen uit. Het spelbeeld zakte nog verder weg naar een bedenkelijk niveau en praktisch elk duel was voor KSH. Het was dan ook KSH die nog twee keer scoorde na wederom geklungel op het middenveld en in de defensie en die score had zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen.

Dat zal de komende wedstrijden echt anders moeten willen we ons handhaven in deze 4e klasse. En wel te beginnen het volgend weekend in de uitwedstrijd tegen Ruurlo.

Wedstrijd Bentelo 1 – Erix 1: 1-3 (0-2)

Lievelde Ook tweede competitiewedstrijd wordt in winst omgezet. Erix heeft ook in zijn tweede wedstrijd van het seizoen 3 punten weten te behalen. Bentelo werd op eigen terrein met 1-3 verslagen. Een goede eerste helft werd gevolgd door een zeer matige tweede helft.

Bentelo begon voortvarend aan de wedstrijd. Erix werd onder druk gezet en dat resulteerde in een goede kopkans die door de lange spits van Bentelo naast werd gekopt. Erix kwam gedurende de eerste helft steeds beter in de wedstrijd. De geboden ruimte werd goed benut en dit resulteerde in enkele gevaarlijke aanvallen van Erix-zijde. Uit een hoekschop kopte Koen Klein Tank de verdiende 0-1 binnen. Erix bleef goed voetballen en niet veel later werd via een goede voorzet van Ruud Nijhof de 0-2 binnengetikt door wederom Koen Klein Tank. Erix verzuimde daarna via Rowan Weenink de definitieve nekslag toe te dienen aan Bentelo. Hierdoor bleef de schade voor Bentelo tot de rust beperkt tot 0-2. Na rust waren de rollen omgedraaid. Het goede combinatiespel van de eerste helft was verdwenen en Erix liet Bentelo in de wedstrijd komen. Het gevolg was een fraaie aansluitingstreffer die knap in de lange hoek werd binnengeschoten. 1-2. Hierna werd Erix steeds onnauwkeuriger en de spitsen van Erix werden steeds moeilijker gevonden. Erix-doelman Tim Klein Tank hield Erix met enkele goede reddingen op de been. Ook in de omschakelmomentenkon Erix niet meer gevaarlijk worden. In blessuretijd werd zo'n omschakelmoment wel in een doelpunt omgezet. Rowan Weenink bediende invaller Rick ten Have en hij bracht de einstand op het scorebord: 1-3. Maar Erix is momenteel wel koploper in de 5e klasse C. Volgende week zondag 20 september speelt Erix thuis tegen Lochuizen.