Brouwersmaal ingedekte tafel Fox. Foto: PR.
Brouwersmaal ingedekte tafel Fox. Foto: PR. Foto:

Brouwersmaal en Brouwersfeesten tijdens de Slag om Grolle

Groenlo Op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober wordt de Oude Calixtuskerk van Groenlo omgebouwd tot 17e-eeuws taveerne en kunnen de bezoekers van de Slag om Grolle genieten van een bijzonder en authentiek Brouwersmaal: pure 17e-eeuwse gerechten, bier in kruiken en volop entertainment en gezelligheid. Op vrijdag en zaterdag barsten aansluitend aan het Brouwersmaal de Brouwfeesten los. De Slag om Grolle wordt in het weekend van 23, 24 en 25 oktober voor de vijfde keer georganiseerd en breidt uit met een extra dag om tevens het 400 jarig jubileum van bierbrouwer Grolsch te vieren. De Oude Calixtuskerk heeft alle ingrediënten voor een uniek feest. Fox Horeca, die alle horeca activiteiten tijdens de Slag om Grolle faciliteert, verzorgt een 17e-eeuws 3-gangen diner met gerechten als ribroast, hele forel en oerbroden met smeersel, gepresenteerd op stenen. Voor het Brouwersmaal is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Brouwersfeesten
Na het Brouwersmaal barst het feest los tijdens de Brouwersfeesten, die zowel in de kerk, als op de Markt van Groenlo plaats vinden. Waan je met je vrienden in de 17e eeuw: de hele binnenstad is aangekleed, er is volop entertainment, het varken hangt aan het spit en de vuurkorven branden. Met de van de veldslag terugkerende soldaten die spontaan hun instrumenten beginnen te bespelen is het feest compleet.
De voorverkoop van de kaarten voor het Brouwersmaal in de Oude Calixtuskerk start 11 september om 12.00 uur. Voor de Brouwersfeesten is de entree vrij en hoeft niet van te voren te worden gereserveerd.

Facebookpagina 'de Slag om Grolle'

Ondanks kansen sluiten Mariënvelde en Ruurlo wedstrijd af met 0-0

Mariënvelde - Wegens feestelijkheden in Ruurlo werd de wedstrijd in plaats van zondag in Mariënvelde op vrijdagavond in Ruurlo afgewerkt. Ruurlo verloor vorige week haar eerste wedstrijd met 1-2 van nieuwkomer DEO, Mariënveld maakte in de slotfase de 2-2 tegen een andere nieuwkomer; Terborg. Om 20:00 uur werd er afgetrapt.

Een eerste helft waarin Mariënveld de betere kansen kreeg, werd doelpuntloos afgesloten. Ruurlo kon hiermee leven en zag de Mariënveldse voorhoede aardige kansen krijgen, maar het ontbrak aan scherpte. De tweede helft ging het gelijk op in het begin, maar naarmate de tweede helft vorderde werd Ruurlo de bovenliggende partij en kregen zij een aantal aardige mogelijkheden. Hier ontbrak het ook aan scherpte, al lag ook keeper Remco Bokkers een aantal keer prima in de weg. Wonder boven wonder bleef het een 0-0 gelijkspel al hadden beide ploegen toch zeker de mogelijkheden. Een treffer bleef uit en zowel Ruurlo als Mariënveld weet ook haar tweede wedstrijd niet te winnen. Een 0-0 eindstand was het resultaat.

Mariënveld sprokkelt 2 puntjes bij elkaar uit 2 wedstrijden, Ruurlo schrijft haar eerste punt bij na deze remise. Zaak voor beide ploegen om komend weekend de volle 3 punten te pakken. Mariënveld doet dat op zaterdagavond in Harreveld tegen wederom een nieuwkomer. Om 17:00 zal de aftrap worden gedaan tegen KSH.

Tweede zege voor Longa'30

Lichtenvoorde Voor het eerst sinds 2009 kan Longa '30 weer een keer met zes punten de kermis op. Na de overwinning op Heino van vorige week (1-4) werd zaterdagavond Tubantia op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Het was niet mooi, maar wel lekker.

Longa '30 startte goed en had op voorsprong kunnen komen als Nick te Veldhuis de bal na uitstekend doorjagen goed had afgelegd op Freek Heinsbroek. Na tien minuten zakte het spel van Longa '30 wat weg en kwam Tubantia er steeds vaker gevaarlijk uit. Zo plukte Kay Boschker de bal van de voet van een doorgebroken speler en moest hij handelend optreden bij een vrije trap. In eerste instantie keerde Boschker de lastige zwabberbal niet geweldig, maar de redding op de rebound was van grote kwaliteit. Longa '30 creëerde weinig voorin omdat het te onnauwkeurig speelde, maar had wel gescoord als de rechtsback de kopbal van Pim Elferink niet van de lijn had gehaald. Aan de andere kant gebeurde daarna hetzelfde, waardoor Longa '30 van geluk mocht spreken dat het met 0-0 ging rusten.
In de tweede helft speelde Longa '30 iets beter en kwam in de 55e minuut op voorsprong. Nick te Veldhuis kopte een corner van Floris Eskes prachtig via de onderkant van de lat binnen: 1-0. Longa '30 probeerde de wedstrijd wel te beslissen, maar verder dan een grote kans voor Ino Wolters kwam het niet. Daardoor bleef het tot het einde spannend, maar dankzij een goede teamprestatie werd de zege over de streep getrokken.

Opstelling Longa '30: Boschker, Elferink, J. Wolters (79. Belterman), Orriëns, Hoijtink, Klein Goldewijk, Eskes, Bader (63. Kerperien), I. Wolters, Te Veldhuis en Heinsbroek (83. Te Brake).