Senioren van Harreveld, KBO en
Zonnebloem op stap

Harreveld Dinsdag 25 augustus vertrokken 42 deelnemers 's morgens uit Harreveld naar bloemenbedrijf Emsflower in Emsbüren - Duitsland. Via een prachtige toeristische route bereikten zij, na ongeveer 20 km. over de grens bij Oldenzaal, Emsbüren. Iedereen stond versteld van het grote complex. Het bedrijf produceert op grote schaal miljoenen perk- en potplanten.

Na koffie met gebak werden ze door twee gidsen in twee groepen rondgeleid door het bezoekerscentrum. Jaarlijks maken hier 300.000 belangstellenden gebruik van. De groep zag een tropische binnentuin, vlindertuin, waterpartijen met tropische vissen, maar ook een deel van de logistieke afdeling konden ze van bovenaf bekijken. Alles is geautomatiseerd en in het hele centrum werken 60 mensen. In Emsflower staat dan ook de grootste plantenkas van heel Europa. Na de rondleiding stond er een heerlijke lunch klaar waar iedereen zich te goed aan deed.
Ook werd verteld dat zelfs in Tanzania een kwekerij werd opgezet. Hier worden o.a. geraniumplantjes gekweekt die met de KLM naar Nederland worden gevlogen en vervolgens naar Emsbüren worden getransporteerd. Alle planten die groeien en bloeien bij Emsflower zijn al verkocht aan diverse grote supermarkten. Daarna kon aan de overkant van de weg het tuincentrum bezichtigd worden en werden diverse planten en bollen gekocht om daar vervolgens in Harreveld van te genieten. Om 4 uur werd de terugreis weer aanvaard en ging men genieten van een voortreffelijk diner bij café de Boer. De vrijwilligers van de Zonnebloem en het bestuur van de KBO kunnen terugzien op een zeer geslaagde dag.
Bij deze wil men niet vergeten te melden dat deze reis mede mogelijk werd gemaakt door een forse gift, die de Zonnebloem afdeling Harreveld onlangs mocht ontvangen uit de sponsorpot van de organisatie van de Achterhoek Tour Rally. Daarvoor willen alle deelnemers van dit uitstapje de Achterhoek Tour Rally hartelijk danken.