Kok Ronald Huinink in de keuken. Foto: Ferry Broshuis
Kok Ronald Huinink in de keuken. Foto: Ferry Broshuis Foto: Ferry Broshuis

Workshops bij kaasboerderij Weenink

LIEVELDE - Kaasboerderij Weenink aan de Eimersweg 3 is een begrip in de Achterhoek en inmiddels ook al ver daarbuiten. De kaasmakerij annex winkel is bijvoorbeeld heel bekend evenals het boerengolf en daarnaast zorgen ze bij Weenink steeds weer voor nieuwe mogelijkheden en aangename verrassingen.

Door Ferry Broshuis

Voor de liefhebbers van koken breekt er weer een mooie tijd aan want op donderdag 26 en vrijdag 27 november wordt er een kookcursus gegeven onder leiding van Ronald Huinink. Hij zorgde al meerdere keren voor een leerzame en ontspannen cursus met aan het eind een heerlijk driegangen diner, door de deelnemers zelf met behulp van Ronald Huinink samengesteld.

Het is een avondcursus die om 18.00 uur begint en duurt tot uiterlijk 23.00 uur. Deelnemers worden zoals altijd bij Weenink hartelijk ontvangen met een kopje koffie, thee of een ander drankje terwijl de receptuur al klaar ligt. Er wordt zorgvuldig met de tijd omgegaan, want binnen 30 minuten na binnenkomst en uitleg van het programma wordt gestart met het koken van een drie gangen diner. De cursus wordt afgesloten met een diner met door de cursisten zelfgemaakte gerechten en dat natuurlijk onder het genot van een passende wijn of een alcoholvrij drankje. Voor deze interessante en leerzame cursus kan men zich aanmelden via de website. Groepen kunnen een aparte afspraak maken voor een kookcursus.

Meer workshops
Maar er is meer. Iedereen die altijd al eens kaas heeft willen maken, kan ook uitstekend terecht bij kaasboerderij Weenink en deelnemen aan een workshop Kaasmaken. Het is uitermate interessant en leerzaam om onder begeleiding van een van de kaasmakers van Weenink zelf een boerenkaasje te maken. En het eindresultaat kan de deelnemer dan twee weken later, als het kaasje licht gerijpt is, weer ophalen.

Schilderworkshops
En wat dacht u van koeien schilderen à la Picasso of Hundertwasser, pop art koe schilderen of bloemen schilderen? Dat kan deze herfst en winter allemaal bij Weenink. De creatieve workshops tussen de koeien in de stal worden gegeven door Tanya Kraan van atelier No-blabla uit Lichtenvoorde. De workshops zijn uitermate geschikt voor vrijgezellenfeestjes, vriendinnenuitjes, kinderpartijtjes en bedrijfsuitjes. Het is echt een aanrader voor de donkere seizoenen.

Over alle workshops staat de informatie op de website, maar het is ook mogelijk om even te bellen met kaasboerderij Weenink, tel. 0544-371446.


www.kaasboerderijweenink.nl