De top drie van de tien kilometer HooilandRUN 2014. Foto: PR
De top drie van de tien kilometer HooilandRUN 2014. Foto: PR Foto:

Sportieve uitdaging in wijk 't Hooiland: de HooilandRUN

Lichtenvoorde - Na de succesvolle eerste editie van de HooilandRUN in 2014 staat ook dit najaar het uitdagende en gezellige evenement weer op de regionale hardloopkalenders. Op zondag 27 september kan er gestart worden voor de afstanden 5 en 10 kilometer. Voor de jeugd is er een parcours van 1 en 2 kilometer uitgezet.

Zoals de naam reeds doet vermoeden, vindt alles plaats in en om de Lichtenvoordse wijk het Hooiland. Deelnemers aan de vorige editie prezen het uitdagende parcours. "Vooral de combinatie van half verharde en verharde paden, maar ook de twee klimmetjes die in de ronde zijn opgenomen zijn erg uitdagend", aldus organisator Martijn Kolkman van Wijkvereniging 't Hooiland.

Net als in de jaren '80 en '90 wil Wijkvereniging 't Hooiland diverse evenementen organiseren, waaronder dit hardloopevenement. Kolkman ligt toe: "Natuurlijk hopen we op veel lopers uit de regio, maar ons grootste doel is om meer wijkbewoners in beweging te krijgen, als beginnende hardloper, of als vrijwilliger. Door hiervan net als vroeger een jaarlijks festijn te maken, hopen we de saamhorigheid in onze wijk te vergroten".
Voor meer informatie en starttijden van de diverse afstanden is de website www.hethooiland.nl/run te raadplegen. Hier is ook meer informatie over de wijkvereniging te vinden.
Burendag
In verband met "Burendag" van het Oranjefonds en Douwe Egberts, biedt wijkvereniging 't Hooiland alle wijkbewoners een gratis kop koffie of thee aan. Daarnaast is er allerlei vermaak voor de jeugd.

Dit zal plaatsvinden ten tijde van de HooilandRUN, op het terrein van wijkgebouw 'de Schoppe'.