Mariënvelde wint wedstrijd en klimt naar subtop

KSH tegen Marienvelde: 1-3 (0-1)

Harreveld - De 3e speelronde had in haar programma de wedstrijd tussen het gepromoveerde Harreveld en Mariënvelde staan. Deze werd al op de zaterdagavond gespeeld, niet wegens interlandverplichtingen van een aantal spelers, maar wegens het feit dat daarna onder het genot van een barbecue en wat energiedrank nagepraat kon worden over de derby. Harreveld won vorig weekeinde overtuigend haar wedstrijd met 4-0 van Vragender, Mariënveld bleef in Ruurlo wonderbaarlijk op 0-0 steken ondanks de vele kansen aan beide kanten.

Het was KSH dat probeerde druk te zetten, maar echt moeite had Mariënveld daar niet mee. Ook gelegenheidskeeper Barry Reukers deed prima mee en zag Mariënveld de bovenliggende partij zijn. Qua voetbal speelde het zich vooral op en rond het middenveld af, maar qua kansen lag Mariënveld voor. Helemaal toen Dirk Spieker wilde meeverdedigen en de bal overduidelijk met de hand in zijn eigen 16 mee nam.

Iedereen, inclusief hijzelf, zat te wachten op het fluitsignaal voor een pingel, maar deze bleef wonderbaarlijk uit. Het eerste half uur werd er niet gescoord, maar na een minuut of 35 was het Joost die het Harreveldse doel onder vuur nam.
Zijn schot werd gepareerd door de KSH goalie, maar Lloyd reageerde alert en schoof de bal in de rebound binnen: 0-1. Na zo'n 45 minuten gaf de leidsman het rustsignaal.
De tweede helft was het wat matiger, vooral aan de kant van Mariënvelde. Niet dat de eerste helft geweldig was, maar vooral omdat er de tweede helft erg matig gespeeld werd. Na precies een uur wist echter Harm de score toch te verdubbelen. Van zo'n beetje de cirkel op het middenveld haalde hij is uit om de aardig ver vooruit staande goalie te verassen. Ook hij kon er alleen naar kijken en zag de stand 0-2 worden.

Het laatste half uur werd het er niet beter op aan Mariënveldse kant, maar doordat Harreveld verder vooruit voetbalde ontstond er ruimte in de verdediging. Jurian kon Harm bereiken met een mooie steekbal en laatstgenoemde schoof de bal 1 op 1 in de hoek binnen: 0-3. Niet heel veel later kreeg Mariënveld nog een penalty, maar helaas zag Lloyd deze gekeerd worden. Vlak voor tijd scoorde ook Harreveld eindelijk uit één van de vele kansen, al hadden ze daar wel de hulp van de scheids voor nodig.

Een diepe bal werd aangenomen (in buitenspelpositie?), deze werd verlengt naar de rechtsbuiten die vervolgens de bal breed/vooruit speelde naar (de in buitenspel staande) KSH spits die simpel binnen kon schuiven. Het vlagsignaal werd niet overgenomen door de scheids, maar zeker een verdiende treffer van de thuisploeg gezien het aantal kansen dat het deze wedstrijd kreeg.

Mariënveld wint eindelijk een wedstrijd en klimt naar de subtop. Aanstaande zondag speelt Mariënveld haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen en wel tegen Vosseveld dat in blessuretijd Terborg de 1-2 zag maken en dus nog steeds op haar eerste punt(en) wacht.