Terechte puntenverdeling na een
spannend duel

Ruurlo 1 – KSV 1 (1 – 1)

Vragender - Ruurlo begon de wedstrijd in het eerste kwartier met iets meer balbezit. Maar het was KSV die met een goed opgezette aanval over rechts gevaarlijk dicht bij een doelpunt kwam. De voorzet kwam van Twan die Erwin bereikte, zijn schot werd echter geblokt door de keeper. In de 16e minuut kreeg KSV een vrije trap op het middenveld die snel werd genomen, maar helaas werd de voorzet van Stefan verkeerd geraakt door Twan.

Het eerste echte gevaar van Ruurlo kwam in de 17e minuut met een schot dat op de lat belandde. In de tegenaanval bereikte Marijn met zijn schot Erwin op links die met zijn voorzet Twan bereikte, maar die had vandaag geen geluk met de afwerking. Door slecht uitverdedigen van KSV kwam Ruurlo daarna bijna op voorsprong, maar ook hier kwam de bal tegen het aluminium. Nog geen 2 minuten later zette de zeer goed spelende Tim Lageschaar Erwin alleen voor de keeper, maar de bal werd wederom gestopt. In de 26e minuut was het wel raak: 0-1.

Twan kwam alleen voor de keeper, de terugspringende bal kwam voor de voeten van Erwin die nog een verdediger uitspeelde en de bal in de rechterhoek schoof. KSV kreeg hierna nog een paar mooie kansen, maar die werden door de Ruurlose keeper gekeerd.

Net voor rust kroop KSV door het oog van de naald. Jorrit kon maar net twee keer een schot afblokken en even later schoot Ruurlo van buiten de zestien nog op de lat.
De tweede helft probeerde Ruurlo KSV onder druk te zetten, maar de verdediging stond vandaag redelijk goed. Het spel ging over en weer zonder echte gevaarlijke kansen.

De enige die opviel in negatieve zin was de scheidsrechter, die alleen KSV beloonde met gele kaarten voor overtredingen die ook door de spelers van Ruurlo werden gemaakt. In de 77e minuut alsnog de 1-1 door een klutsbal die voor de voeten van een speler van Ruurlo kwam.

In de slotminuut had Marijn KSV nog kunnen belonen met drie punten. Hij ontfutselde t.h.v. de zestien meter de bal van een speler van Ruurlo, maar schoot net te gehaast de bal voorlangs. Al met al een terechte puntenverdeling.