Jubilarissen Varsseveldse Akkordeon Vereniging. Foto: PR
Jubilarissen Varsseveldse Akkordeon Vereniging. Foto: PR Foto:

Jubilarissen Varsseveldse
Akkordeon Vereniging

De jubilarissen werden in het zonnetje gezet

Varsseveld - Donderdag 17 september is voor de Varsseveldse Akkordeon Vereniging een normale repetitieavond in het Borchuus te Varsseveld. Maar dit was een bijzondere avond, want er waren 4 jubilarissen bij de vereniging die deze avond in het zonnetje werden gezet. Tussen wat muzikale klanken van VAV die zich deze avond ook lieten horen, werden de jubilarissen toegesproken door de voorzitter Gerritjan Tragter.

Arenda Gerritsen was 25 jaar bij de vereniging, en kreeg een oorkonde en penning van de NOVAM aangeboden en een hangertje met accordeon van de vereniging. Arenda speelt al meer dan veertig jaar accordeon. Zij heeft verschillende functies binnen het bestuur gehad en het gehele muziek archief gedigitaliseerd.

Ineke Bruil werd gehuldigd omdat ze al 35 jaar lid is en ook diverse functies in het bestuur heeft gehad. Zij heeft zich ook altijd ingezet voor het pietenorkest en de X-mas muzikanten van VAV, wat ieder jaar actief is aan het eind van het jaar.

Ada Leneman is 55 jaar lid vanaf de oprichting en speelde al accordeon op 9 jarige leeftijd. En als je al zo lang lid bent heb je natuurlijk ook vele bestuursfuncties vervuld. Ada speelt met veel plezier de 4de partij.

Thea Diersen is ook 55 jaar lid vanaf de oprichting. Thea zet zich ook op allerlei manieren in voor de vereniging. Zij heeft ook alle functies binnen het bestuur wel vervuld. Ook met het pieten orkest en de x-mas muzikanten is Thea present.

Ook de dirigent Feico van Soest werd door Gerritjan in het zonnetje gezet. Feico is 5 jaar dirigent en heeft er voor gezorgd dat het mogelijk is dat harmonica's en accordeons in een orkest samen spelen. Het ledental is weer gestegen naar 50 leden. Feico verzorgt binnen VAV voor de opleiding van accordeonisten en harmonica's. Hij kreeg van de voorzitter een presentje aangeboden en de jubilarissen kregen allen een bos bloemen.

De grote zaal van het Borchuus was nog lang gezellig druk en een ieder kon nog genieten van een hapje en een drankje. Op 15 november organiseert de Varsseveldse Akkordeon Vereniging weer een accordeon harmonicafestival in De Radstake in Heelweg.


www.vav-accordeon.nl


Cross Triathlon Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Zwembad Meekenesch, Z.P.C. LIVO, WTC Keitrappers en Lopersgroep '90 bundelen voor het tweede jaar de krachten. Zo komt na het grote succes van vorig jaar wederom een Lichtenvoordse Cross Triathlon, waarbij men de drempel nog lager legt. De 1/16 is dit jaar niet alleen voor de jeugd maar ook voor volwassenen en teams. Op 4 oktober vindt er een Cross Triathlon plaats in Lichtenvoorde met de afstanden: 1/16 Jeugd, Volwassenen en Team en 1/8 Jeugd, Volwassenen en Team.

De afstand 1/16 wil zeggen: 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen. De afstand 1/8 betekent: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Er is voor een Cross Triathlon gekozen omdat het evenement plaatsvindt in oktober. Wegen kunnen door de weersomstandigheden glad zijn en daarom is het gebruik van een wielrenfiets uitgesloten. Het parcours kan alleen met een stevige fiets of bij voorkeur een mountainbike worden afgelegd. Om goed van start te gaan is op de website een opsomming te vinden met de benodigde informatie en wijzigingen die van kracht zijn tijdens de Lichtenvoordse Cross Triathlon 2015.

Nu ook 1/16 voor volwassenen en teams

Deelnamevoorwaarden
Een fietshelm is verplicht. De helm moet vast zitten voordat men de fiets pakt tot het moment dat men de fiets weer in het rek zet. Deelnemers dienen over deugdelijk materiaal te beschikken. Ook dient iedereen in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

Tijd wordt opgenomen
Als extra stimulans worden de tijden geregistreerd bij de finish. Bij binnenkomst onder de finishboog, dien je jouw startnummer te laten zien aan de tijdregistratie. Dan wordt jouw eindtijd genoteerd. Deze gegevens zullen later op de website van Meekenesch worden vermeld. Je starttijd is gekoppeld aan je startnummer. Ruilen van groep is daarom niet mogelijk.

Inschrijven
De inschrijving sluit op zondag 27 september 2015. Er is een beperkt aantal startplaatsen, dus wees er snel bij! De inschrijving is definitief wanneer het verschuldigde bedrag is overgemaakt op het rekeningnummer van z.p.c. LIVO: NL07 RABO 0336171471. Onder vermelding van: triathlon + voor- & achternaam deelnemer. Onder het kopje deelnemers wordt vermeld of de inschrijving definitief is.

Het inschrijfgeld jeugd (t/m 12 jaar) bedraagt 5 euro, volwassenen (13 jaar en ouder) 10 euro en teams (alle teams, jeugd en volwassen): 15 euro (per team).


meekenesch.nl/programma