Jacko en Tristan Zieverink brengen zaterdagavond eigen werk tijdens Weerkommen LIVE.
Jacko en Tristan Zieverink brengen zaterdagavond eigen werk tijdens Weerkommen LIVE. Foto: Henri Walterbos

Eigen werk Jacko en Tristan Zieverink in voorprogramma 'Weerkommen LIVE'

Groenlo - "We hebben afgelopen weekend voorlopig ons laatste grote tentfeest gehad met Jack Fire Live, na een drukke zomer. Naast reguliere feesten ga ik nu weer meer met mijn broer Tristan spelen. Lekker in een kleine setting. Dat doen we steeds meer. Erg leuk. Alleen is ook maar alleen op zo'n podium," lacht Jacko Zieverink, druk bezet muzikant, en zaterdagavond 3 oktober het voorprogramma van de live-presentatie van de cd Weerkommen van Peter Groot Kormelink, in City-Lido.

Goede naam
Jacko is, zowel solo als met zijn broers, veel gevraagd, ook in Duitsland. Niet in de laatste plaats door zijn deelname aan het razendpopulaire The Voice of Germany, afgelopen TV-seizoen, waar hij het schopte tot en met 'the battles'. Ook zonder The Voice was zijn agenda echter al goed gevuld. Zowel solo als met band heeft Jacko door een zeer goede naam opgebouwd met zijn energieke performance. Al voor The Voice of Germany.

Op de Duitse editie van The Voice kijkt Jacko met een goed gevoel terug. Hij was ineens ook 'hot in Germany'. "Het begon als een geintje, maar het werd een leuke ervaring, absoluut. Veel mensen leren kennen. Binnenkort zie ik de meesten terug op een afsluitfeest van The Voice in Berlijn."

Eigen werk
acko heeft zin in zaterdagavond. 'Erg leuk dat Peter me zelf belde en vroeg of ik het voorprogramma wilde verzorgen. Dat ga ik doen samen met mijn broer Tristan, in een kleine setting. Lekker akoestisch. Het is vooral erg leuk omdat we ook eigen werk mogen spelen. Dat hebben we nog niet echt veel gedaan, dus daar verheugen we ons op. Benieuwd ook wat de mensen er van vinden.' De Grollenaar verheugt zich ook op de andere gasten die het Achterhoekse muziekfeest opluisteren.

Geen tour door Japan door The Voice Duitsland

Allemaal mensen uit het vak, zoals Willem te Molder, Nils Wiegerinck, Mieke Stemerdink en Bert Heerink. Met zijn voormalige makkers van Vandenberg trad Jacko al enkele keren op, op toetsen, ter ondersteuning van de gitaarband, op toetsen.

"Dat was erg leuk om te doen. waaronder op de Zwarte Cross afgelopen jaar met Vandenberg's Moonkings. Ik kon met ze mee naar Japan op tour maar dat moest ik helaas afslaan vanwege verplichtingen bij The Voice en optredens die vaststonden met de band en solo. Op dit moment zijn er geen contacten over nieuwe optredens met the Moonkings. Ze zijn bezig met het schrijven van nieuwe nummers voor een nieuw album. Met Mart Nijen Es en Sem Christofffel (drummer Vandenberg's Moonkings,HW) speel ik echter af en toe nog wel eens mee samen in andere bandjes.' Plannen om het eigen werk op te nemen heeft hij nog niet. 'Ik ga eerst nog meer nummers schrijven."

Kaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Lichtenvoorde en Aalten, Bruna Groenlo, Boekhandel Kramer Winterswijk, Boekhandel Gellekink Eibergen.


Promo 'Weerkommen, zie YouTube
De documentaire: www.regio8.nl