De kampioenen bij de meisjes én jongens van 2015, St. Jozefschool Zieuwent
De kampioenen bij de meisjes én jongens van 2015, St. Jozefschool Zieuwent Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

St. Jozef Zieuwent grote winnaar handbaltoernooi 2015

Afgelopen zondag was het zover: voor de 40ste keer organiseerde HV ERIX het handbaltoernooi voor basisscholen. "Wie volgt dit jaar de Pastoor van Ars en de St. Joris op als handbalkampioenen?" was de grote vraag. Er waren ongeveer 250 leerlingen uit de groepen 7+8 die samen 22 teams vormden. Er werd gespeeld in 2 meisjes- en 2 jongenspoules; de nummers 1 en 2 per poule door. Bij meisjespoule A was St. Jozef Zieuwent 1 superieur en was er een felle strijd gaande tussen Frans ten Bosch en Antonius Lievelde om de 2e plek. De onderlinge wedstrijd werd tenslotte gewonnen door Antonius Lievelde. In de andere meisjespoule was team St. Jozef Zieuwent 2 ook oppermachtig en kon alleen St. Jozef Lichtenvoorde het spoor goed volgen en werd daar 2e. Bij de jongenspoule C waren 3 teams zeer aan elkaar gewaagd; St. Jozef Zieuwent2, Canisius Harreveld en Antonius Vragender. Met kleine, onderlinge verschillen werd Vragender eerste, Zieuwent tweede en Harreveld derde. In de D jongenspoule zaten ze ook dicht op elkaar, eerste werd daar St. Jozef Zieuwent1 en tweede op doelsaldo Antonius Lievelde.

Na al deze wedstrijden kwam de zware taak voor de organisatie om de kruisfinales vast te stellen. Al jaren staat er in het reglement dat er geen 2 teams van eenzelfde school naar de kruisfinales kunnen gaan. De afgelopen jaren hebben we daar nooit problemen mee gehad, maar ditmaal waren er bij de jongens en meisjes meerdere teams van Zieuwent bovenaan geëindigd en moest toch de regel worden toegepast. Gelukkig werd het door de kinderen goed opgepakt en zagen ze zichzelf als 1 groot team. Bij de jongens ging St. Jozef Zieuwent 1 door, dat helemaal geen verliespunten kende en bij de meisjes ook St. Jozef Zieuwent 1 met een beter doelsaldo.
Bij de jongens ging de 1e kruisfinale tussen Antonius Vragender en Antonius Lievelde; deze wedstrijd werd ruim gewonnen door Vragender. De andere kruisfinale tussen Zieuwent en Harreveld werd gewonnen door Zieuwent. In de finale was Zieuwent te machtig voor Vragender. De sportiviteitsprijs ging naar de jongens van de St. Jorisschool.
Bij de meisjes was het scoreverloop in de kruisfinales wat minder heftig dan bij de jongens, maar daar werd ook wel gescoord; Antonius Lievelde wist te winnen van St. Jozef Lichtenvoorde en in de andere kruisfinale wist St. Jozef Zieuwent ruim te winnen van de Frans ten Bosch. Dit laatste team verdiende wel de sportiviteitsprijs. In de finale tussen Zieuwent en Lievelde liepen de meiden uit Zieuwent al snel uit tot zo'n 5 doelpunten voorsprong, maar het team uit Lievelde weerde zich goed en kwam terug tot 5-4. Net iets tekort, waardoor toch ook bij de meisjes Zieuwent met de eer ging strijken.
Zowel bij de jongens als meisjes mocht de St. Jozefschool uit Zieuwent zich de terechte winnaar noemen. Zij mogen de gemeente volgend jaar in mei dan ook vertegenwoordigen bij de Gelderse Handbalkampioenschappen. Al met al kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde handbaldag. Hopelijk tot volgend jaar!