Tonnie en Trees. Foto: PR
Tonnie en Trees. Foto: PR Foto:

Koor 'De Medeklinkers' en het duo
'Tonnie en Trees'

Lichtenvoorde - Zondag 4 oktober staat er weer een instuif op het programma in het Grand Café van woon-en zorgcentrum Antoniushove te Lichtenvoorde. Er wordt opgetreden door Tonnie Weikamp en Trees Bomers en het dameskoor 'De Medeklinkers.'

Koor 'De medeklinkers'
Het koor is ongeveer dertig jaar geleden ontstaan uit o.a. leden die daarvoor bij de 'De Notenkrakers' zongen, maar waren gestopt omdat ze druk waren met de kleine kinderen. Willemien Wolters deed een dirigentenopleiding en zocht een koor en zo vonden ze elkaar. Inmiddels is Ineke Peters al weer enkele jaren dirigent en begeleidt ze het koor op haar orgel. De groep telt twintig leden die uit een wijde omtrek van Zieuwent komen. Er wordt veel opgetreden in zorginstellingen om een kerkdienst te ondersteunen of gewoon een gezellige middag te verzorgen. Ook wordt het koor gevraagd voor rouw- en trouwdiensten. Het repertoire is breed en bestaat uit Nederlandse, Duitse en Engelse liedjes, maar ook zingt men nummers in het dialect.
Duo 'Tonnie en Trees'
Trees Bomers kwam enkele jaren geleden in contact met Tonnie Weikamp en al pratende over muziek ontdekten ze dat ze samen een leuk muzikaal duo konden vormen. Dus zo gezegd, zo gedaan. Trees op accordeon en Tonnie op trompet spelen inmiddels al weer enkele jaren op o.a. recepties en treden ook op voor de 'Zonnebloem. Het optreden is wat afwisselender gemaakt want er wordt bij sommige nummers ook gezongen. Ze brengen veelal bekende nummers uit de jaren zeventig en tachtig zoals 'Song Song Blue' van Neil Diamond maar ook 'Mooi was die tijd' van de Nederlandse Corrie Konings. Alles bij elkaar een middag om niet te mogen missen (zie ook de rubriek Keitjes).