Lievelde - VV Erix is dit jaar gestart met een nieuw elftal 7 tegen 7 45+. Beusink Bouwservice uit Lievelde is bereid gevonden om de tenue's te leveren voor dit elftal.

Voor de gelegenheid is een foto gemaakt met de sponsoren Mark en Cindy Beusink.

Daarnaast heeft Erix 2 nieuwe tassen in ontvangst mogen nemen van Cafe-biljart de Barbier. Aanvoerder Bjorn Bleumink nam de tassen aan van de eigenaar van de Barbier Arnold te Brake.

Geweldige pot voetbal RKZVC

RKZVC 1 – WVV '34 1: 3 – 0 (1 – 0)

Zieuwent - Na de officiële in gebruik name van het kunstgras en het terras speelde de Zieuwentse selectie een geweldig wedstrijd. Vanaf het begin tot het eind joeg RKZVC over het hele veld de Hengeveldse spelers op waardoor zij vaak met de lange bal moesten spelen en de kopsterke Zieuwentse spelers vaak als winnaar uit het duel kwamen.

Voor rust had RKZVC weinig geluk met de schoten door drie keer op de lat te schieten. De eerste was al in 3e minuut na een vrije trap van Sjors Storkhorst. De 2e en 3e waren harde schoten van Jouke Knippenborg in de 33e en 38e minuut vanaf 16 tot 20 meter. De beste kans voor WVV '34 was in de 10e minuut vanaf zo'n 12 meter maar het schot ging ruim over. Afgezien van enkele pogingen van afstand konden de Hengeveldse spelers verder geen kansen meer uitspelen.

Voordat de 1-0 voorsprong viel, waren er aan Zieuwentse kant nog kansen voor Sjors Storkhorst, Jens Schutten en Bram te Molder. De 1-0 viel in de 35e minuut na een pass van Jouke Knippenborg op links naar Jens Schutten op rechts waarna Sven Jurjus in het midden via een Hengeveldse verdediger de bal in de goal werkte. Hierna kwamen er nog kansen voor Sjors Storkhorst, Jouke Knippenborg en Sven Jurjus. Het voert te ver om al die kansen uitgebreid te bespreken maar ze zijn terug allemaal terug te zien op de videosamenvatting van deze wedstrijd op de website van RKZVC.

Na rust had WVV '34 bijna niets meer in de melk te brokkelen, lees ook: ze konden geen enkele kans uitspelen! Het aantal Zieuwentse kansen was echter ook iets minder dan voor rust.

De niet benutte kansen waren in eerste instantie voor Sjors Storkhorst en Jens Schutten (beide twee). Tot de 79e minuut, toen de 2-0 viel, bleef het daarom nog spannend omdat het verschil nog steeds maar één goal was. De 2-0 volgde na een onderschepping in de middencirkel door Bern Hummelink, die direct passte naar Sjors Storkhorst op rechts die daarna vanuit een scherpe hoek links onder binnen schoot.

De 3-0 in de 83e minuut viel na een aanval uit het boekje waarbij vijf Zieuwentse spelers de bal iedere keer in één keer door speelden en daarmee de complete Hengeveldse defensie volledig zoek speelden. Sjors Storkhorst was het tenslotte op vijf meter voor goal die de bal vrij voor het intikken had. Fantastisch combinatievoetbal. Hierna speelde RKZVC nog tien minuten een galavoorstelling zonder dat dit effectief tot kansen leidde.

Op een feestelijke dag als deze, met de officiële in gebruik name van het kunstgras en terras, draagt deze uitstekend gespeelde wedstrijd van RKZVC zeker bij aan de mooie feestavond. Een wedstrijd om van na te genieten!