Bengt Braakhekke (links). Foto: PR
Bengt Braakhekke (links). Foto: PR Foto:

Spannend tot aan de eindstreep

Lichtenvoorde - In het hele hoge noorden werd de 7e AK verreden in Appingedam, maar liefst 2,15 uur rijden vanaf Lichtenvoorde. Een klein clubje had geen zin in een vroege wekker, dus zij hadden een blokhutje aldaar geboekt en vanaf daar was het zo'n 10 minuten van de baan af. In totaal was de opkomst niet groot, van de FCCL stonden er 16 aan het hek. Het vermoeden dat vele rijders de afstand ook te ver vonden.

Er waren dan ook maar 35 ritten die dag, wat wel betekent dat ze vroeg in de middag klaar waren en dat is stiekem dan best fijn als je nog 224 km voor de boeg hebt. Maar dat zo'n dag nooit verloopt zoals je plant weet Rik Kempink nu ook. In zijn 1e manche was hij goed weg, maar zijn voorwiel gleed weg in de 2e bocht, zijn stuur sloeg om en hij klapte er daardoor voorover af! De EHBO'ers daar namen geen risico toen hij over pijn in zijn onderrug klaagde en lieten een ambulance komen. Omdat Rik midden in de bocht lag konden de ritten niet vervolgd worden.

De ambulance was er ook vrij snel. Na een grondige check-up van de ambulancebroeders mocht/kon hij lopend de baan verlaten en hoefde hij niet met hen mee. Gelukkig alleen een deuk in zijn ego en een kapot shirt en wat verwondingen. Einde wedstrijd voor hem op deze lange natte baan. Er is verder die dag goed door de FCCL ge(st)reden. Gebroeders Braakhekke zaten samen in de Open finale waarbij Finn 3e werd en Bengt 5e. Stef Hollander, Kevin Brethouwer en Niek Stortelers zaten samen in een spannende open finale. Stef reed lange tijd met gemak voorop en ging een paar meter voor de streep zitten!
De no. 2 zette alles op alles en zorgde voor een super close finish. Het was voor hem pas duidelijk toen hij toch als 1e uitgeroepen werd voor het podium. Niek werd 3e en Kevin 4e. Een soort gelijke actie overkwam ook Timo Boesveld. De hele B-finale reed hij mooi 2e, en hij stopte met trappen vlak voor de streep, maar de no 3 wist hem toch nog net te kloppen op de lijn! Daar ging zijn 2e plaats, zonde. Kijk voor overige uitslagen van de A- en B-finales later deze week op de website van BMX Nederland. De laatste en tevens huldigingswedstrijd van volgende week in Dedemsvaart. Hierover volgende week meer.


www.bmxnederland.nl
www.fccl.nl


Opnieuw zege voor Longa '30

Lichtenvoorde - Ook de vierde wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen WSV Apeldoorn, is door Longa '30 gewonnen. Ook al ging het niet gemakkelijk, de 3-1 zege was uiteindelijk wel verdiend.

In de eerste helft gebeurde er van alles. Zo raakten twee spelers zwaar geblesseerd (IfèOduguwa (WSV) brak zijn kuitbeen en Pim Elferink verdraaide zijn knie) en creëerden beide ploegen een handvol kansen. Zo kopte Nick te Veldhuis van dichtbij over en had Pim Elferink pech dat zijn kopbal van de lijn werd gehaald. Aan de andere kant redde Kay Boschker een keer goed en had de doelman ook het geluk dat hij twee keer werd geholpen door de lat. Beide ploegen wisten ook een keer wel te scoren. WSV deed dit in de persoon van Oduguwa, terwijl Ino Wolters namens Longa '30 scoorde.

In de tweede helft kreeg WSV de eerste kans, maar Kay Boschker wist het schot van de gevaarlijkeJamarro Diks knap te keren. Daarna had Longa '30 de zaken beter op orde en gaf het niet veel meer weg. Leon Hoijtink was al een keer dichtbij geweest met een kopbal, toen Thomas Kerperien in de 70e minuut Longa '30 op voorsprong bracht na een strakke voorzet van Freek Heinsbroek. Tien minuten later was het duel beslist toen Heinsbroek doorbrak op links en de bal klaarlegde voor Ino Wolters: 3-1.

Opstelling Longa '30: Boschker, Elferink (23. Te Brake), J. Wolters, Orriëns, Hoijtink (66. Hulshof), Klein Goldewijk, Eskes, Bader (66. Kerperien), I. Wolters, Te Veldhuis en Heinsbroek.


KSV Dames 2 - Kerkemeijer Dames 3

Vragender - We begonnen vandaag onze eerste thuiswedstrijd tegen Gemini dames 3, een ervaren 2e klasse team dat vorig jaar 3e werd. Met wat versterking van Lisanne en Sanne begonnen we fanatiek aan de wedstrijd.

Vorige week werd al overtuigend gewonnen met 4-0 van Halley. De eerste set was het even schakelen vergeleken met vorige week, deze eerste set werd dan ook nog verloren. De 2 sets erna ging het gelijk op met mooie rally's. Door slimmer te spelen dan de tegenstander hebben we deze 2 sets gewonnen.

Op naar de 4e set om de wedstrijd te beslissen. Deze set werd overtuigend gewonnen, 3-1 winst! Na 2 wedstrijden zijn we koploper in de 2e klasse.

Uitslagen van afgelopen week
ROHDA DS 1 - KSV DS 4 3-1
Rivo DS 1 - KSV DS 1 1-3
KSV DS 5 - SV Halle DS 3 2-3
KSV DS 2 - Kerkemeijer Gemini DS 3 3-1

Programma zaterdag 3 oktober
14.30 uur: Halley DS 6 - KSV DS 6
16.00 uur: V.C.V. DS 3 - KSV DS 3
18.00 uur: Wevoc DS 2 - KSV DS 2