Carla, Ans, Hanny, Emile. Achter: Huub, Kitty, Martin, Johan.  Foto Marinus ter Horst.
Carla, Ans, Hanny, Emile. Achter: Huub, Kitty, Martin, Johan. Foto Marinus ter Horst. Foto:

Sterke vertegenwoordiging Lichtenvoorde bij
Concerto in Blu

Winterswijk - Het regionale koor Classic WM geeft op zaterdagavond 17 oktober ter gelegenheid van het eerste lustrum samen met het Van Wassenaer Consort een bijzonder jubileumconcert in Theater De Storm te Winterswijk. Er zijn niet minder dan tien plaatsgenoten bij de realisatie van Concerto in Blu betrokken. Namelijk dirigent Emile Engel, cameraman Léon Wijkamp en acht zangers en zangeressen, namelijk: Carla Drietelaar, Kitty te Moller, Hanny en Huub Stroeken, Ans Staring, Johan Kersjes, Willy Stortelder en Martin Hogenkamp (op de foto ontbreken: Willy en Léon).

Door Ans ter Horst

Laatstgenoemde tenor is als solist te horen in Nessun Dorma uit de opera Turandot en samen met Marijke ten Kate in Libiamo uit La Traviata.
Dat lied heeft het duo onlangs met veel succes samen met Classic WM-ers gezongen tijdens flashmobs in het winkelcentrum Arkaden te Bocholt en een Plus in Winterswijk. Samen met het koor treden tevens op Enneke Klomps, Marjon Westerdiep, Ronald Eggink en Henk van Duinen.

De 31 musici van het Van Wassenaer Consort komen uit Nederland en tot ver in Duitsland. Het aantrekken van dit beroepsorkest was onder andere mogelijk dankzij bijdragen van het VSB fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.
Zingen met orkest
Martin noemt het zingen met het Van Wassenaer Consort 'wel heel bijzonder' en Kitty merkt op: "Het is natuurlijk geweldig dat we begeleid worden door dit orkest. En vergeet pianist Evert-Jan niet, die jongen speelt goddelijk! Wij doen, zoals voorzitter Gerard Oxener altijd zegt, 'ons stinkende best', om er samen een prachtige voorstelling van te maken, waarbij niet alleen het oor maar ook het oog gestreeld zal worden."

Onder de muzikale directie van Emile Engel worden prachtige koorwerken uit onder meer I Lombardi en Aida van Verdi, uit Anna Boleyn en Treulich geführt van Wagner gezongen. Pianist Evert-Jan de Groot uit Utrecht, die steeds tijdens eerdere concerten begeleidde, speelt nu samen met het VWC een compositie van Chopin. Ook begeleidt hij de solisten voor en na het concert tijdens optredens in de feestzaal tijdens het diner (waarvoor men zich moet opgeven) en tijdens het Café Chantant & Dansant. Daar speelt tevens een danscombo met Peter Westera, Karel Giltay, Boetje Lopulissa en Peter Volbeda. Ook werkt Jasper Korving mee.

Meer informatie
Kaartverkoop is via www.theaterdestorm.nl, kassa en tel. 0543 519285.


www.classicwm.nl

classicwm.eu