Collectanten die zich al jaren inzetten voor de Nierstichting. Foto: PR
Collectanten die zich al jaren inzetten voor de Nierstichting. Foto: PR Foto:

25 jaar Nierstichting collecte in Lievelde

Lievelde - Van 20 tot 26 september is er in Lievelde voor de 25e keer gecollecteerd voor de Nierstichting. Dit was een landelijke collecte met als doel: Laten we de kunstnier klein maken en de wereld van nierpatiënten weer groot!

In heel Nederland gingen ruim 75.000 vrijwilligers van deur tot deur tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Met de opbrengst van de collecte zet de Nierstichting alles op alles om de draagbare kunstnier te realiseren.

Draagbare kunstnier
Zij neemt het voortouw in de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Deze is kleiner, lichter en draagbaar. Met de draagbare kunstnier kan men zelf kiezen waar en wanneer men dialyseert, maar ook vaker en langer dialyseren.
Nierpatiënten die dialyseren zitten gemiddeld drie keer per week, vier uur lang vast aan een dialyseapparaat. De ontwikkeling van de draagbare kunstnier is in volle gang. In 2017 wil de Nierstichting een testversie gereed hebben voor een kleine groep nierpatiënten. Of dit gaat lukken is mede afhankelijk van donaties, er is nog veel geld nodig. Daarom gingen de collectanten ook die week weer rond. Voor zes van de veertien collectanten gold dat ze dat al voor de vijfentwintigste keer deden!

Jubilarissen werden in zonnetje gezet

Dit hebben de collectanten gevierd tijdens het tellen van de opbrengst, waarbij de jubilarissen in de bloemetjes werden gezet. Helaas staan 2 collectanten niet op de foto. Namens de Nierstichting wil men alle collectanten hartelijk danken voor hun inzet en ze hopen nog jaren van hun diensten gebruik te mogen maken.