Alle medaillewinnaars op het podium. Foto: PR
Alle medaillewinnaars op het podium. Foto: PR Foto:

Switbertus scoort op NK

Lichtenvoorde - Op 26 september is in Zoetermeer de jubileum (10e) editie van het Nederlands Kampioenschap Run-Archery georganiseerd. Run-Archery is een variant van de biathlon met hardlopen en handboogschieten. Onder leiding van schietcoach Gerben Vreman was de Switbertus delegatie bijzonder succesvol.

In 2015 is voor de 1e keer een Run-Archery CUP georganiseerd. Na winst tijdens de wedstrijd in Lichtenvoorde werd Bram in Apeldoorn verslagen door Rick van den Berg uit Apeldoorn. Tijdens dit NK was Bram Polman van Switbertus Lichtenvoorde de sterkste. Met name dankzij beter boogschieten met 2 slechts missers (= 2 strafrondes), stelde Bram (op de foto op plek 1 met hoofd naar links) het goud veilig. Deze leeftijdscategorie barst van het talent met alle 9 finalisten dicht op elkaar. Bij de heren senioren was Europees kampioen Marco Kreische uit Duitsland de winnaar. Marc Konings van Switbertus (links op foto in rood trainingspak) was 5e in de wedstrijd en daarmee 2e Nederlander dus zilver op het NK. Marc heeft zich sterk verbeterd met hardlopen en heeft met slechts 1 misser in de finale ook sterk geschoten. Marc wist de winnaar van het NK brons; Theun van de Wiel van Artemis'79 uit Utrecht, net 4 seconden voor te blijven.
Wim Mulder van Avalon Apeldoorn is vanaf de start van Run-Archery in Nederland betrokken en actief deelnemer. Tot nu toe kwam Wim net tekort, maar door de impulsen aan de Run-Archery is Wim blijkbaar geïnspireerd want hij liep sneller en schoot beter dan ooit. Wim versloeg de veelvuldig Nederlands Kampioen Henri Polman van Switbertus Lichtenvoorde (zilver) evenals oud kampioen André Dickman van Martinus Gaanderen.


ZSOM programma

Lichtenvoorde - Iedere week wordt een programma uitgezonden in de Antoniushove te Lichtenvoorde. Deze uitzending is op 9 oktober en begint om 15.00 uur.

1) ZSOM Regiojournaal: Laatste nieuws en actualiteiten uit de regio in het regiojournaal.

2) Musical Jozefschool Winterswijk: Iedere jaar wordt door de leerlingen van groep 8 van de Jozefschool te Winterswijk een afscheidsmusical opgevoerd in de zaal van muziekschool Boogie Woogie. Al enkele jaren maakt de ZSOM opnames hiervan, vandaag het tweede deel.

3) ZSOM Regiojournaal :We gaan nogmaals terug naar het nieuws en actualiteiten uit de regio.
4) Pfeiffer Challenge
Duizend kilometers hebben ze gefietst van Maastricht naar Parijs en in één ruk terug naar Groenlo. Daar had de organisatie een fantastisch ontvangst voorbereid.

Het enthousiasme van het publiek had er niet onder geleden, onder gejuich en handgeklap reden de renners via de Mattelierstraat naar de Markt, alwaar zij van hun fiets af konden stappen.

John Lichtenberg, de nestor van de renners onthulde samen met Dirry Bottinga van de Stichting KIKA het voorlopige gesponsorde bedrag en wel € 50.130,13. Ter afsluiting zong Peter groot Kormelink enkele liedjes.