Second Edition. Foto: Achterhoekfoto.nl/Lisa Wellink
Second Edition. Foto: Achterhoekfoto.nl/Lisa Wellink Foto: Lisa Wellink

Concert van Kleinkoor Second Edition

Groenlo - Kleinkoor Second Edition, repeterend in Lichtenvoorde, gaf een goed bezocht optreden in Groenlo.

Het koor liet hits horen uit de Top 2000. Alle kaarten waren uitverkocht. Vanaf 14.00 waren de gasten welkom bij Stadscafé en Boothuis Welgelegen in Groenlo. Het intieme van Claudia de Breij, de power van Queen en het wegdromen met Bløf waren nummers die tijdens dit concert niet ontbraken. Dit was natuurlijk onder het genot van een drankje in een sfeervolle ambiance. Daarnaast vond er ook een live-optreden plaats van een artiest uit de Top 2000! Ellen Beurskens als Tina Turner deed een gastoptreden. Het was een verrassende uitvoering en een gezellige zondagmiddag.

VV Erix afdeling jeugd

Lievelde - Uitslagen jeugd van zaterdag 10 en programma voor 17 oktober. Uitslagen senioren van zondag 11 oktober en het programma van 18 oktober.

Erix/KSV VR1 – LSV VR1: 5-2.
MEC/Bredevoort VR2 – Erix/KSV VR2: 1-2 .

Gendringen VR2 – Erix/KSV VR2.

De wedstrijdbal bij Erix 1 – TVO 1 wordt aangeboden door George Reijrink.

Wedstrijd KSH – Ruurlo 0-2 (0-1)

Harreveld - Op de tweede zonovergoten zondag van oktober trad de equipe van trainer Marco Engelberts aan tegen de geelhemden uit Ruurlo. In competitieverband is KSH deze tegenstander lang niet tegen gekomen en veel was er dus niet bekend over deze ploeg. Dat het bij Ruurlo enigszins onrustig was, dat was bij KSH bekend.

Nadat het startsignaal werd gegeven door de scheidsrechter was het gelijk duidelijk dat Ruurlo niet was gekomen om attractief voetbal te spelen. Het kwam neer op lange, hoge pegels. Het was daarom grotendeels duels uitvechten op het middenveld. Alhoewel dit Ruurlo iets beter af ging, kreeg KSH de gigantische kansen in de eerste helft. Geheel tegen de verhouding in kwam Ruurlo naar een goed kwartier op voorsprong uit een corner. Deze hoekschop werd niet weggewerkt en in de kluts kon een oplettende Ruurloër zijn voet er tegenaan zetten; 0-1 voor de bezoekers. Vervolgens kreeg KSH de kansen. Henk Lamar kreeg op vijf meter de bal in zijn voeten na een voorzet, maar zijn inzet kwam tegen de keeper aan. Een vrije trap van Luuk Te Dorsthorst werd ternauwernood over de lat getikt door de uitstekend spelende keeper. Een kopbal van Ad Wolters ging maar net voorlangs en nog een schot van Luuk te Dorsthorst ging maar net naast.

In de tweede helft maakten Jordy Berentsen en Willem Tankink plaats voor Stan te Brake en Dirk Spieker. Laatstgenoemde kreeg vlak na rust ook een geweldige mogelijkheid nadat hij een voorzet vanaf rechts in de zestien kon binnen knallen. De keeper van Ruurlo, na de wedstrijd unaniem uitgeroepen tot man of the match, pareerde ook deze inzet. In de rebound kon ook Davey Wopereis zijn inzet niet verzilveren. Even later werd via de linkerkant een aanval opgezet en werd Henk Lamar één-op-één gezet. Weer stond die dekselse doelverdediger in de weg. KSH probeerde het wel, maar gaandeweg de tweede helft vloeiden de krachten bij KSH weg en leek het geloof in een goede afloop langzaamaan weg te ebben. Schietkansen en kopkansen gingen maar net naast of werden gepareerd door de Ruurlose keeper. Een kwartier voor tijd werd Dave Sasse nog ingebracht voor Job Wopereis om nog iets te forceren, maar dit mocht ook niet helpen. In de 80e minuut werd er aan de linkerkant balverlies geleden in een aanval van KSH. Er werd razendsnel gecounterd en via de rechterkant werd een overtal situatie handig uitgespeeld, waarmee de 0-2 op het scorebord verscheen. Vervolgens kreeg Ruurlo nog een prima kans via de rechtermiddenvelder die opstoomde, maar dat was het dan ook. Een zure nederlaag gezien het feit dat er een hoop gecreëerd werd, dat er weinig kansen werden weggegeven, maar toch een geflatteerde 0-2 nederlaag. KSH kreeg een lesje effectiviteit voorgeschoteld van de mannen uit Ruurlo. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen voormalig derde klasser Doetinchem op het programma en dan zullen de koppen weer omhoog moeten.