Sander Boschker bij zijn portret tijdens de opening. Foto: PR
Sander Boschker bij zijn portret tijdens de opening. Foto: PR Foto:

Paul van Hulzen fotografeert Sander Boschker

Kunstenaar uit Lichtenvoorde maakt portret voetballegende

Lichtenvoorde - Van 7 oktober t/m 6 december 2015 toont Rijksmuseum Twenthe vijftig portretten van de vijftig beste spelers van FC Twente van de laatste vijftig jaar ter ere van het vijftig jarig jubileum van de club. De kunstwerken zijn gemaakt door prominente kunstenaars die geboren, getogen en/of woonachtig zijn in Oost-Nederland.

De bekende fotograaf en kunstenaar Paul van Hulzen uit Lichtenvoorde werd aangezocht om een portret te maken van de legendarische doelman Sander Boschker, die geboren en getogen is in Lichtenvoorde. Het fotoportret werd gemaakt op een van de voetbalvelden in de gemeente Oost Gelre, niet ver van de plek waar Sander Boschker zijn voetbalcarrière begon. De tentoonstelling, te bekijken in de galerij van het Rijksmuseum Twenthe, heeft als titel 'FC Twente 50 jaar op de vierkante meter'. De getoonde portretten van de vijftig spelers hebben daarom allen het formaat van 1 bij 1 meter. Voor supporters van FC Twente is de toegang van de tentoonstelling gratis. De kunstwerken zijn te koop.


Het Bariet houdt open huis

Op woensdagmiddag 28 oktober houdt Het Bariet aan de Dr. Ariënsstraat 3 in Lichtenvoorde open huis. Van 13.00 uur tot 15.00 uur staan de deuren open voor belangstellenden om de nieuwe school te bekijken. Het is het eerste open huis van Het Bariet sinds ze in maart haar intrek heeft genomen in het bestaande gebouw van Marianum.

Sinds 31 maart 2015 is Het Bariet gehuisvest in een nieuwe school binnen de muren van scholengemeenschap Marianum. Het Bariet geeft voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot 20 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. Momenteel zitten er zo'n 130 leerlingen op school.

Praktijkleren
Binnen Het Bariet staat praktijkleren centraal met als doel zoveel mogelijk leerlingen naar een passende arbeidsplek toe te leiden. De nieuwe school biedt hiertoe dan ook volop gelegenheid met onder andere een kunstatelier met shop, een grote keuken en ruime praktijklokalen. Ook de ligging van de school in het Wentholtpark biedt veel mogelijkheden om met praktisch leren aan de slag te gaan. Het feit dat de school zich in het gebouw van scholengemeenschap Marianum bevindt, biedt veel kansen om met elkaar samen te werken en goed vorm te geven aan passend onderwijs.

Belangstellenden zijn welkom een kijkje te nemen in de nieuwe school. Bezoekers die met de auto komen, worden verzocht te parkeren bij de Hamalandhal aan de Van der Meer de Walcherenstraat 3. Vanaf daar is het slecht enkele minuten lopen naar de school.