Huidige bestuur en vrijwilligers van de Zonnebloem Vragender. Foto: PR
Huidige bestuur en vrijwilligers van de Zonnebloem Vragender. Foto: PR Foto:

Vijftig jarig jubileum Zonnebloem Vragender

Vragender - Op woensdag 7 oktober hebben we ons 50 jarig jubileum gevierd bij café Beneman in Vragender. De zaal was al vroeg goed bezet met gasten. Nadat iedereen voorzien was van koffie /thee, cake met logo 50 en een consumptie werd de avond geopend met een welkomstwoord door Bernadet.

In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd maar gelukkig is het bezoekwerk nog steeds het zelfde gebleven en loopt dat als een rode draad door de Zonnebloem.

Herman Riethorst
Als gast was Herman Riethorst uit Neede uitgenodigd. Hij zong en vertelde verhalen in het dialect. Plaatselijke gebeurtenissen en actuele zaken kwamen hierbij aan de orde. Dit viel bij de gasten goed in de smaak. Aan het eind van de avond zong hij bekende liederen waarbij iedereen mee kon zingen.

Onder het genot van een consumptie en hapje in de pauze kregen alle gasten een attentie: een pen met inscriptie 50 jaar Zonnebloem.

Drie jubilarissen werden in het zonnetje gezet

Jubilarissen
Na de pauze werd er even stil gestaan bij de jubilarissen. Anja Kolkman 10 jaar met speld. Willemien te Molder 20 jaar en Bernadet Mokkink 30 jaar. Iedereen kreeg een mooie bos bloemen en een groot applaus. Het bestuur en de leden van de Zonnebloem hopen dat ze alle drie zich nog vele jaren mogen inzetten voor de Zonnebloem.

Afsluiting
Als bestuur kunnen we terug kijken op een geslaagde en gezellige avond. Op naar het volgende jubileum. Als afsluiting werd er een mooi gedicht voorgelezen. Het was nog gezellig even napraten en met mooie herinneringen ging men huiswaarts.

Op de foto staan het huidige bestuur en de vrijwilligers, van links naar rechts: Helma Minkhorst, Astrid Spijkers, Bernadet Mokkink, Willemien te Molder, Anja Kolkman, José Stronks en Willemien Kroezen. Leny Radstake ontbreekt op de foto.