Groepsfoto van bekerstrijd om de kadercompetitie. Foto: PR
Groepsfoto van bekerstrijd om de kadercompetitie. Foto: PR Foto:

Willemsen Bestrating plaatst zich voor volgende ronde bekerfinale

Lichtenvoorde - Zaterdag 10 oktober moest het team Willemsen bestrating, spelend bij de driehoek in Lichtenvoorde, aantreden voor de 1e ronde van de bekercompetitie. Alles zag er naar uit dat het een zware wedstrijd zou worden, niet alleen omdat de eigen kopman William Willemsen was verhinderd, maar ook omdat de tegenstander, Het Wapen van Liempde, kampioen was van de bekercompetitie 2014/2015.

Zaterdagmorgen 11.00 uur waren de spelers aanwezig, de kaderwedstrijden bestaan uit een uit- en thuiswedstrijd. In onderling overleg was overeengekomen om deze wedstrijden op 1 dag in 1 lokaliteit te spelen. Behalve dat de 1e man van Willemsen de gehele dag was verhinderd, was de 2e man, Roy Gierkink, pas in de middag beschikbaar. Daarom werd voor de eerste partij een reserve als 1e man opgesteld, en wel: Theo Peters. Peters die bekend staat om zijn 3-banden spel, waarbij hij de carambole's in hoog tempo maakt, had de afgelopen 20 jaar geen kader 38/2 meer gespeeld en zag de wedstrijd als een uitdaging. Na 12 beurten van lange ballen een serie van 33 en hoog tempo spel had hij zijn 180 carambole's bij elkaar en was hij vele malen te sterk voor zijn tegenstander die slechts 130 caramboles scoorde van de 210 te maken caramboles. Op de andere tafel speelde Frank Ubbink een goede partij. In 8 beurten had hij zijn 130 caramboles bij elkaar, onder andere dankzij een hoogste serie van 38. De tegenstander kreeg nog niet de helft van de te maken caramboles mee.

Volgende wedstrijden in deze ronde waren op tafel 1 Timo Peters en op Tafel 2 Sjaak Sessink. Sjaak Sessink had een slechte partij, maar wist toch in 18 beurten zijn tegenstander te overmeesteren. Een ander verhaal was het met Timo Peters. Gebrek aan concentratie, een tegenstander die begon met een serie van 73 en veel ballen die het of allemaal net niet deden, zorgen ervoor dat hij in 13 beurten slechts 93 van de 150 te maken caramboles meekreeg. Dit betekende dat rond 14.30 de 1e ronde gespeeld was en Willemsen Bestrating met 6-2 een voorsprong had.

Op tafel 1 speelde als eerste Roy Gierkink. De tegenstander van Roy was gebrand om te winnen, hij uitte dit dan ook in een aanvallend spel met een serie van 57 en nam zo een grote voorsprong. Bij Roy wou het eerst totaal niet lopen, dit werd later beter. Mede dankzij een serie van 66 won hij zijn partij. De tegenstander kwam er slechts 27 van de 210 tekort, hetgeen positief is voor de tegenstanders. Frank Ubbink daarentegen kon in zijn 2e partij geen controle over de ballen krijgen, in 16 beurten scoorde hij slechts 61 caramboles. Willemsen bestrating moest nog een partij winnen of,in geval van verlies, een goed percentage hebben.

Op tafel 1 speelde Timo Peters zijn 2e partij en op tafel 2 speelde Sjaak Sessink.Timo was aan zijn team nog een goede prestatie verplicht, dit betekende wel extra druk op zijn spel. In de eerste beurt maakte Timo 11 caramboles. Vervolgens komt de tegenstander aan tafel en maakt een serie van 3. Dan komt Timo terug aan tafel. Meerdere keren verzamelde hij de ballen perfect op het lijntje, scoorde diverse caramboles en wist steeds alle ballen tafel weer bij elkaar te krijgen. Al met al resulteerde deze 2e beurt in een serie van 139 (!) en had hij de partij uit in 2 beurten, Moyenne 75.00! Een perfect prestatie waarmee hij tevens het team naar de volgende ronde van de bekerfinale loodste. Op de andere tafel wist Sjaak ook nog eens te winnen van zijn tegenstander in 10 beurten, een prima prestatie waardoor de plaatsing in de volgende ronde van de bekerfinale niet alleen zeker is, maar ook 100% terecht.

De volgende ronde van de kadercompetitie wordt gespeeld tegen het team De Hazelaar 3 uit Rosmalen, de exacte datum is nog niet bekend.