Toneelgroep Hervelo. Foto: PR
Toneelgroep Hervelo. Foto: PR Foto:

Beleef de ervaringen van het Plattelandshotel 'Het Reekalfje' van toneelgroep Hervelo

Harreveld - Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober neemt toneelvereniging Hervelo u mee naar Plattelandshotel: 'het Reekalfje'. Het decor voor: Nonnen over de vloer! een klucht in vier bedrijven geschreven door Gerrit Voskes.

'Echtpaar Dolf en Dieuwertje runnen samen een klein hotel op een prachtige plek aan de bosrand. De gasten die komen logeren zijn meestal op zoek naar ongerepte natuur en landelijke rust. De rust wordt echter behoorlijk verstoord als de zussen Marietje en Ceciel Trip arriveren. De een is op zoek naar de liefde van haar leven, terwijl de ander duidelijk al een 'vriend' heeft gevonden. Wat komen de dames toch doen in het hotel? Zit er meer achter? Behalve de 2 zussen logeert bioloog Henry Hazeleger in het hotel. Hij heeft erg veel interesse in bijzondere vogels en maakt er een heuse studie van. Voor buren Dries en Fien Grundel is vakantie houden een compleet nieuwe ervaring. En hun zoon Toon? Die moet nu eindelijk maar eens op eigen benen staan. Betsie Blom werkt als postbode en maakt heel wat kilometers. Ze komt wel erg vaak naar het hotel.. Wat hoopt zij te vinden ? De eigenaren van het hotel lopen zich de benen uit het lijf, alle kamers zijn geboekt en de gasten moeten goed verzorgd worden. Maar hoe goed kennen zij hun gasten?

Op dit moment is Hervelo druk bezig met de laatste puntjes op de I te zetten, zodat het publiek wordt getrakteerd op een geweldige toneelavond! Henry ten Have, die voor de tweede keer als regisseur de spelers onder zijn hoede heeft, kreeg dit jaar twee nieuwe gezichten in de spelersgroep, namelijk Bram Toebes en Stijn Hulshof. Bram leek het leuk om een keer in een 'andere rol' te stappen en sprong dit jaar voor het eerst in de toneelwereld. Stijn is er niet wereldvreemd, al vanaf zijn twaalfde jaar heeft hij actief meegedaan bij het jeugdtoneel van Hervelo. Nu voor hem ook de uitdaging om mee te doen aan het volwassentoneel.

U bent van harte welkom op vrijdag 23 en/of zaterdag 24 oktober bij dorpshuis 't Kempken in Harreveld. Verdere informatie en voorverkoop: zie keitjes in dit blad.