Patrick Peters is een gepassioneerd fotograaf. Foto: PR
Patrick Peters is een gepassioneerd fotograaf. Foto: PR Foto:

Nieuwe expositie Galerie Lodiek geopend

Lichtenvoorde - Zondag 11 oktober heeft Galerie Lodiek haar deuren geopend voor de opening van de nieuwe expositie. De Galerie is gevestigd in het nieuwe Sociaal Cultureel Centrum Den Diek, Dijkstraat 30 te Lichtenvoorde. De Galerie die kunstenaars met en zonder beperking samenbrengt! Toegang is gratis en de openingsuren zijn van 14.00 tot 17.00 uur. De Galerie is alleen op zondag geopend. Iedere zondag zal een van de deelnemende exposanten aanwezig zijn, waarbij de kans aanwezig is dat de exposant op die middag een nieuw werkstuk aan het creƫren is.

Patrick Peters is een gepassioneerd fotograaf die de kunst van het fotograferen van bloemen op een hoger niveau heeft getild. Hij gebruikt geen speciale apparatuur, behalve een macrolens. Bloemen zijn een geliefd onderwerp voor close-up en macro fotografie. Het draait allemaal om compositie en een voorkeur van natuurlijke schoonheid. Zijn fotografische beelden zijn bijna schilderachtig.

Hennie Wieland
Hennie is op latere leeftijd begonnen met het maken van beelden. Dit is ontstaan doordat ze een vorm zocht om haar ervaringen te uiten. Hennie: "Ik had de behoefte om mijn gevoelens te 'verbeelden'. Eenmaal met de vingers in de klei en de geur van olieverf ruikend, was er geen weg meer terug. Mijn inspiratie dringt zich op vanuit mijn beleving en ervaringen uit het dagelijks leven en bijzondere ontmoetingen."

Krijn Buchly
Krijn: "Mijn naam is Krijn Buchly. Ik kom uit Den Haag. De kunst die ik maak bij de dagbesteding "het Centrum" van De Lichtenvoorde is een goede ontspanning voor mij. Ik help ook andere mensen van de groep. Ik schilder graag in 3D. Dat vind ik heel mooi om te doen en doe het dus met veel plezier om mooie kunstwerken te maken."

Galerie Lodiek is dringend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Interesse? Meld je aan via perron8@delichtenvoorde.nl