HV Pacelli 3 Zieuwentse ondernemers bereid gevonden voor hoofdsponsorschap. Foto: PR Foto:

Schildersbedrijf Bevabro, Bakker Jos en RGO
Makelaars nieuwe hoofdsponsors HV Pacelli

Zieuwent - Sinds seizoen 2015 – 2016 heeft HV Pacelli 3 Zieuwentse ondernemers bereid gevonden om samen het hoofdsponsorschap in te vullen. Schildersbedrijf Bevabro, Bakker Jos en RGO makelaars zullen de komende seizoenen de nieuwe hoofdsponsor van HV Pacelli vormen. Het compleet in het nieuw gestoken dames 1 speelde zaterdag 10 oktober haar eerste thuiswedstrijd.

Na het verlies van vorige week (LHC-Pacelli, 29-23) stond dit weekend de eerste thuiswedstrijd op het programma. Een bekende tegenstander, Wijhe '92. Al meerdere seizoenen wordt er tegen elkaar gespeeld en het beloofde weer een leuke, spannende pot te worden.

Om 19.30 uur floot de scheidsrechter de wedstrijd aan. Wijhe kwam al snel op 0-2 voorsprong, maar na enkele minuten en twee doelpunten van Pacelli werd de stand weer gelijk. Even leek de wedstrijd gelijk op te gaan, maar het spel van Pacelli bleek te statisch. Hierdoor kon Wijhe in hun eigen spel komen en liep Pacelli achter de feiten aan. Wijhe maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit met zes doelpunten. Het scorebord liet een stand van 8-14 in het voordeel van Wijhe zien.
Het was duidelijk dat er snel iets moest gebeuren. Na twee doelpunten voor Pacelli en een stand van 10-14 werd het rustsignaal gegeven.
Direct in de tweede helft liet Pacelli merken dat de twee punten in Zieuwent moeten blijven. Mooie aanvallen werden uitgespeeld en Wijhe had steeds minder te vertellen. Zelfs de rode kaart en ondertal aan de kant van Pacelli werd goed opgepakt. Er werd hard gewerkt en Pacelli liet zich niet meer uit het veld slaan. Pacelli kwam op voorsprong en heeft de hele tweede helft de winst niet meer uit handen gegeven. Na drie tijdstraffen aan een speelster van Wijhe, werd in de laatste minuut ook aan de bezoekers een rode kaart gegeven. Hierna werd de wedstrijd afgesloten. Eindstand: 24-27 en twee punten voor Pacelli.

Achterstand van doelpunten is omgebogen

Een mooie overwinning en een mooie wedstrijd. Het geeft veel vertrouwen dat een achterstand van zes doelpunten toch nog omgebogen kan worden in een overwinning. Dit gevoel wordt vastgehouden en meegenomen naar de volgende wedstrijd.

Volgende wedstrijd
Deze is opnieuw thuis in het Sourcy Center, om 19.30. De tegenstander is TVO DS1. Graag tot dan!