Fotograaf: Rick Mellink
Fotograaf: Rick Mellink Foto: Hamalandhal Lichtenvoorde

Volop strijd en gezelligheid tijdens het WPIST


Vorige week heeft de 33e editie van het World Police Soccer Tournament (WPIST) plaats gevonden. Het WPIST is een internationaal zaalvoetbalevenement waar dit jaar 208 teams uit 54 verschillende landen aan mee hebben gedaan. Teams uit Rusland, Polen, Montenegro, Brazilië, Jordanië, Kroatië, Frankrijk, Israël en natuurlijk was ook Nederland vertegenwoordigd.

Het toernooi vindt elk jaar in oktober plaats in Eibergen en Groenlo en sinds enkele jaren ook in Lichtenvoorde, bij de Hamalandhal.

Er is 3 dagen lang fanatiek gestreden. Op dinsdag en woensdag de poulewedstrijden, op donderdag de play-offs. Bijna alle kwart- en halve finale wedstrijden moesten worden beslist met penalty's… een spannende strijd dus.

De finalewedstrijden zijn gespeeld in Eibergen. Net als vorig jaar hebben de mannen van het Nationale Team van Wit Rusland gewonnen. Bij de vrouwen won de Federale Drugsopsporing Moskou.

Veel mooie wedstrijden, op hoog niveau voetbal en niet te vergeten… volop gezelligheid van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

Graag willen wij al onze medewerkers en vrijwilligers die hebben geholpen bij ons, en die hebben geholpen bij de organisatie van het WPIST, hartelijk danken voor hun inzet.
Mede door jullie was het toernooi weer een groot succes!