Vrienden van de Antoniushove. Foto: Eveline Zuurbier
Vrienden van de Antoniushove. Foto: Eveline Zuurbier Foto: Eveline Zuurbier

Vrienden van Antoniushove 25 jaar in de bres voor kwetsbare ouderen

LICHTENVOORDE – Het 25 jaar geleden dat de Vrienden van Antoniushove de eerste vergadering hielden. Volgens Jan Oolthuis, bestuurslid van het eerste uur, zijn de Vrienden toen begonnen als een soort vriendenkring. Ze hielden zich bezig met de ontvangen legaten en erfenissen aan woonzorgcentrum Antoniushove en zochten daar een goede bestemming voor. Dat moest een onafhankelijke commissie doen. De eerste bestemming was een wandelpad rond Antoniushove. "Dat ouderen een klein ommetje kunnen maken zoals ze dat vroeger deden om hun boerderij, kan zoiets essentieels zijn voor hun welbevinden, dat wil je niet weten", legt hij uit.

Door: Eveline Zuurbier

Inmiddels is de vriendenkring van toen, een onmisbaar goed doel geworden. De 2500 gulden, het bedrag dat nodig was voor het ommetje, is een schril contrast met de geschonken rolstoelbus, de thuisbioscoop en de laatst gedane schenking voor een tovertafel. De financiële bijdrage van de Stichting hieraan is noodzakelijk geworden. Het Rijk vergoedt of subsidieert zoiets niet. Jan Oolthuis: "In Antoniushove, Hof van Flierbeek en Patronaatshof wonen veelal dementerenden. Mooi toch, dat het geld dat de mensen in Lichtenvoorde en de kerkdorpen ons schenken gebruikt wordt om het leven van deze ouderen te veraangenamen?"

Activiteiten voor het goede doel
Voor de aanschaf van deze middelen is geld nodig dat de Vrienden van Antoniushove verkrijgt uit donaties, legaten en activiteiten. De Boeken- en Platenbeurs is daar een voorbeeld van.


Lees meer op pagina 3