Dj's Chris en Pepijn kregen deze avond hulp van Tim. Foto: PR
Dj's Chris en Pepijn kregen deze avond hulp van Tim. Foto: PR Foto:

Kinderen BSO's Humanitas griezelen en swingen

Lichtenvoorde - Op 16 oktober was er voor alle kinderen in Lichtenvoorde, die op de een buitenschoolse opvang van kinderopvang Humanitas zitten, een griezeldisco georganiseerd.

Om 18.00 uur mochten de jongste kinderen komen van 4,5 en 6 jaar. De meesten kwamen in griezelige kostuums en werden verwelkomt door een aardige heks. Bij binnenkomst zagen de kinderen al hun eigen griezelknutsels als versiering hangen, die ze op BSO dagen hadden gemaakt. Toen de 50 kinderen binnen waren, deed de heks een welkomswoordje en vertelde wat de kinderen allemaal konden doen vanavond. Ook stelde ze de DJ's van de avond voor: Chris en Pepijn. De DJ's kregen deze avond hulp van Tim.

Na het welkomswoordje ging de muziek aan. De kinderen konden swingen op de dansvloer, waar verschillende activiteiten waren zoals limbo dansen en stoelendans, glittertattoos halen, eng geschminkt worden, knutselen maar ook hapjes halen. Deze hapjes hadden ze zelf, voorafgaand in de week van de disco, op hun eigen BSO gemaakt. Zo waren er afgehakte vingers, popcorn handjes, een fruitbowl in een prachtig uitgeholde pompoen en spookspiesjes. Maar ook was er aan drinken gedacht, sommige kinderen hadden wel even de werkelijke namen van de drankjes nodig toen ze trollensnot, heksenplas en spokenbloed zagen staan.
De avond vloog voorbij, toen de eerst ouders alweer verschenen, hoorde je uit verschillende hoeken "nu al?!". Terwijl de jongste griezels de Jozefschool (waar het feest plaatsvond) verlieten, stonden de oudste griezels alweer voor de deur. Toen de 40 kinderen van 7 jaar en ouders binnen waren, stond Sanne Tenten van Kei-Fit klaar om de kinderen warm te maken voor de disco. Dit werd gedaan met een dansbattle tussen de jongens en de meisjes. Op stoere muziek van nu gingen de kinderen en de leidsters de strijd aan. Daarna namen de DJ's de tent weer over. Net als bij de jongste kinderen hadden de oudste hapjes, drankjes, schminken en glittertattoos klaar staan.

Ook konden ze een spokenpotje maken met verband en oogjes waar een lichtje in kon en ze konden een moord oplossen tijdens een levend cluedospel. Dat was nog best lastig maar aan het eind van de avond kwamen toch de eerste goede oplossingen naar voren; de chauffeur was de moordenaar, de locatie was de kelder en het wapen een blik soep. Na nog een potje stoelendans kwam om 21.30 uur ook voor deze kinderen een einde aan de avond.

Met de griezeldisco is de herfstvakantie van start gegaan. De kinderen die ook in de vakantie naar één van de BSO locaties van Humanitas gaan, griezelen nog lekker even verder met het thema: 'griezelig gezellig'.

Afbeelding