De kinderen vergapen zich aan de circusdieren. Foto: PR
De kinderen vergapen zich aan de circusdieren. Foto: PR Foto:

Thema 'Clown Billy' bij Kindercentrum De Knuffel start met bezoekje circus

Zieuwent - Kindercentrum de Knuffel is het thema 'Clown Billy' gestart, door met de Knuffelbus een bezoekje te brengen aan het echte circus in Lichtenvoorde. Daar was genoeg te zien voor de Knuffelkinderen.

Drie grote tijgers in een kooi waar je heel dichtbij kon komen, pony's, lama's, paarden en niet te vergeten de kamelen. De kinderen mochten zelfs een kijkje nemen in de circustent. Het was een leuk en spannend uitstapje. Voor de kinderen van de dinsdag was het extra spannend toen er een paard ontsnapte uit de circustent...

Het liedje "Clown Billy heeft verdriet" sloeg erg aan bij de kinderen. In het liedje knapt de ballon van de clown kapot. Maar gelukkig krijgt hij een nieuwe, waarbij alle kinderen mogen helpen met het opblazen: "Pfffff!''. Als rode draad van het thema werd het boekje "Clown Billy"gebruikt. Clown Billy laat in het boek veel kunstjes van het circus zien. Stap voor stap hebben ze de kinderen laten zien hoe een clown zich aankleed en schminkt. De kinderen hebben toen zelf een clown beplakt.

Met Duplo hebben de kinderen de mooiste circustent gebouwd en natuurlijk zijn ze ook druk geweest met het maken van de uitnodiging voor de circusvoorstelling.

Alles gedaan om zelf voorstelling te maken

Eigen voorstelling
Het hele thema is doorgewerkt en hebben ze allemaal kunstjes van het circus geoefend om zo zelf een voorstelling te kunnen maken, samen met een echte leidsterclown. Dit was het hoogtepunt; alle ouders waren bij de circusvoorstelling en de kinderen en de clown hebben geweldig hun best gedaan.

Wat waren de ouders en de medewerkers trots!