De kapitein van de boot De Sluizer helpt Peter bij het uitstappen. Foto: PR
De kapitein van de boot De Sluizer helpt Peter bij het uitstappen. Foto: PR Foto:

Contactdag KansPlus met veel oude

bekenden

Lichtenvoorde In een dubbeldekker van Gelderesch Reizen vertrokken afgelopen zaterdag 65 mensen uit de Oost-Achterhoek: mensen met een verstandelijke beperking, hun ouders, hun broers en zussen vanuit Lichtenvoorde naar Moeke Mooren in Appeltern. Allen zijn leden van KansPlus, ledengroep Gelderse Achterhoek, hét belangenetwerk van en voor mensen met een verstandelijke beperking.

Het duurde even voordat de bus kon vertrekken. Sommige ouders zijn al op leeftijd en iedereen is niet zo mobiel meer. De rolstoelen en de rollators gingen daarna in de bagageruimte van de bus. Na een busreis van anderhalf uur waarbij Lucie de leden verwelkomde en chauffeur Ronald veel vertelde onderweg, ging men in Appeltern aan boord van het schip "De Sluizer". Tijdens de bootreis op de Maas genoot iedereen van de mooie streek en de kleine dorpjes in het Land van Maas en Waal, met het watersportgebied De Gouden Ham. Voor velen was het elkaar terugzien na een jaar en oude contacten ophalen.
Na een rondvaart van twee uur werd er een korte jaarvergadering gehouden in het restaurant. Voorzitter Theo Bloemenkamp vertelde over medewerkers van MEE Oost Gelderland en Zorgbelang Gelderland die kunnen helpen bij advies of ondersteuning bij de zorg. Bij afwezigheid van Herman Kouwert werd de rol van penningmeester vervult door secretaris Cor Dekker die het financiële overzicht uitlegde. Na de vergadering kon iedereen genieten van een heerlijk diner bij Moeke Mooren om vervolgens terug naar Lichtenvoorde te gaan. Iedereen vond het fijn om elkaar te ontmoeten en bekenden terug te zien. Het was een erg geslaagde dag die door bestuurslid Lucie Engelbarts perfect geregeld was en voor herhaling vatbaar.