Speelsters en begeleiders van HV Pacelli B1 samen met teamsponsor Johan Roorda. Foto: PR
Speelsters en begeleiders van HV Pacelli B1 samen met teamsponsor Johan Roorda. Foto: PR Foto:

Roorda Vastgoed sponsort HV Pacelli meiden B1

ZIEUWENT - Afgelopen zondag heeft het meidenteam B1 van handbalvereniging Pacelli uit Zieuwent in compleet nieuwe tenues gespeeld. De firma Roorda Vastgoed heeft deze prachtige tenues gesponsord. Pacelli heeft gekozen voor een nieuwe kledinglijn waarbij getracht wordt om op termijn alle teams in dezelfde tenues te laten spelen. In navolging van het eerste team draagt nu dus ook het B1-team het nieuwe club-tenue. De meiden waren er superblij mee en tonen vol trots de tenues op de traditionele groepsfoto.

Eerste wedstrijden gewonnen
De kleding werd voor het eerst gedragen tijdens de wedstrijd van zondag. Met maar liefst 18-10 werd ruimschoots gewonnen van Minerva B1. Een goed gespeelde wedstrijd waarin het overwicht van Pacelli vanaf de eerste minuut duidelijk was. Onder leiding van trainer/coach Hedwig Arink (vorig jaar nog trainster van het eerste team) en assistente Nienke te Molder kent het team een prima seizoenstart met winst in de eerste twee gespeelde wedstrijden.


HV Pacelli 1 – TVO 1 (13-8) 23-20

Zieuwent - Afgelopen zaterdagavond speelde Pacelli haar tweede thuiswedstrijd in het Sourcy Center tegen de dames van TVO. Nog niet eerder speelde Pacelli in de competitie tegen TVO, die voorheen uitkwamen in de hoofdklasse A. Wel kende Pacelli het team uit Beckum van eerdere oefenwedstrijden uit de voorbereiding. TVO stond voor aanvang van de wedstrijd na twee gespeelde competitiewedstrijden op een laatste plaats in de hoofdklasse B. Gezien de ranglijst op voorhand een tegenstander, waarvan Pacelli de punten zou moeten kunnen pakken. Dat gebeurde uiteindelijk ook, maar helemaal vanzelf ging het zeker niet.

Van tevoren werden duidelijke afspraken gemaakt om het tempo hoog te houden en in de verdediging alert te blijven. Pacelli begon met een 0-1 achterstand, maar liep daarna uit naar een 5-2 voorsprong. Vanuit de dekking probeerde Pacelli de aanval van TVO te ontregelen. Dat lukte meerdere malen, maar ook Pacelli maakte in de aanval een aantal onnodige technische fouten. Pacelli verzuimde om in haar eigen tempo te blijven spelen en speelde in het lage tempo van TVO mee. Naarmate de eerste helft vorderde breidde Pacelli haar voorsprong langzaam aan uit. Zo werd uiteindelijk de ruststand 13-8 in het voordeel van Pacelli.

In de rust werd nogmaals gehamerd op het feit dat er sneller en scherper gespeeld moest worden. Het tempo was te laag en de aanvallen moesten met meer overtuiging en druk naar voren worden opgezet. Het begin van de tweede helft verliep echter anders. In plaats van dat Pacelli meer afstand nam, kwam TVO steeds dichterbij. De verdediging liet te veel steken vallen, waardoor TVO makkelijk tot scoren kon komen. Het team uit Beckum kwam zelfs met een stand van 18-18 nog op gelijke hoogte. Pacelli besefte op dat moment dat er een tandje bij moest om de wedstrijd uiteindelijk winnend af te sluiten. Er werd met wat meer druk in de aanval gespeeld, waardoor TVO soms aan de noodrem moest trekken om de aanval te doen stoppen. Dat leidde tot een aantal twee minuten tijdstraffen en zeven meters in het voordeel van Pacelli. Zo trok Pacelli uiteindelijk toch nog aan het langste eind en won het met 23-20.

Blij met de twee punten, maar duidelijk minder tevreden met het vertoonde spel. Volgende week zaterdag speelt Pacelli een uitwedstrijd tegen de dames van Wesepe om 20.00 uur in sporthal de Hooiberg in Olst.


Uitslag kruisjassen Harreveld

Harreveld - Het werd een hectische en spannende kruisjasavond. Bij het naderen van de eerste speelronde waren daar de eerste masjes die zorgden voor behoorlijke uitslagen en verschillen in de stand. Het beloofde wat voor de 2e speelronde, strak turende en oplettende gezichten om met slimheid in te troeven.

Nu echter gelijkopgaande scores en dat beloofde wat voor de derde en beslissende eindronde. Met een ver vooropstaand koppel Temming – Kampshof, al naast de schoenen lopend als eindoverwinnaar. De organisatoren van de kruisjasavond in de voorkamer aan de hoogste tafels. Maar als altijd, ook deze avond zouden de kaarten voor onverwachte eindscores zorgen.

Met puntentallen 1700, 1800 en zelfs 1900 werden de koplopers afgetroefd en kwamen er wederom verrassende winnaars van een geweldige kruisjasavond. In dit kaargeweld blijft natuurlijk altijd die verfoeiende poedelplek. Met fanatieke strijd en opgeheven hoofd kwam deze met 3670m punten terecht bij het koppel Wolters – Kl. Gunnewiek. Met trots en grote puntenafstand was het koppel Beerten – Krabbenborg de glorieuze winnaar van deze spannende kruisjasavond.

1; Beerten – Krabbenborg 5140 p. 2; Rouwhorst – Lankveld 4740 p. 3; Hummelink – Spieker 4710 p. 4; Wentink – Kl. Wassink 4610 p. 5; Temming – Kampshof 4600 p. Met 3670 p. was deze avond de troostende poedelplek voor het duo Wolters – kl. Gunnewiek.

De eerstvolgende kruisjasavond in café de Boer te Harreveld op vrijdag 30 oktober. Ook iets voor u als kruisjasliefhebber, een warme spannende herfstavond!