Voorzitterswissel. Foto: PR
Voorzitterswissel. Foto: PR Foto:

Nieuwe voorzitter Longa '59

Lichtenvoorde - Volleybalvereniging Longa '59 uit Lichtenvoorde heeft een nieuwe voorzitter. Marian Hagen is de komende jaren bestuurlijk leider van de vereniging. Met haar aantreden tijdens de algemene ledenvergadering van 12 oktober jl. legde Gerard Bezemer het voorzitterschap neer.

Marian Hagen is bepaald geen onbekende in de volleybalwereld. Ze is oud jeugd- en damesinternational en eerste officiële beachvolleybalkampioen én speelde op het hoogste niveau bij Orion Doetinchem voordat ze 28 jaar geleden bij Longa'59 kwam. Met de Lichtenvoordse club haalde Marian het kampioenschap in de eerste divisie. Veel eredivisiewedstrijden, een bekerfinale en Europacupwedstrijden volgden. "Achtten jaar geleden ben ik gestopt, maar het is ontzettend leuk weer veel oude bekenden te zien. Het voelt als een warm bad. Ik zie de dochters van de oud-speelsters en spelers volleyballen, herken het veilige sportklimaat van Longa`59 en voel me vereerd dat ik hier deel van mag uitmaken. Ik doe het natuurlijk niet alleen en stap in op de rijdende trein. Er is al veel gebeurd zoals workshops voor trainers, inzetten op talentontwikkeling en meer aandacht voor de public relations van de vereniging. Ik heb er zin in en zit vol met plannen voor de toekomst!"
Het gaat dus goed met Longa'59. Onder voorzitterschap van Gerard Bezemer is de afgelopen jaren ingezet op verbetering en de resultaten zijn positief. Bezemer: "Ik heb er alle vertrouwen in met de aanstelling van Marian als nieuwe voorzitter de juiste vrouw gevonden te hebben om de ambitieuze plannen van de vereniging verder vorm te geven. Bovendien zijn de financiële resultaten over het afgelopen jaar positief. Daarom heeft het bestuur besloten een deel van het eigen vermogen in te zetten voor het verhogen van het niveau van de trainingen."

Benoemingen
Longa'59 heeft een goed fundament. Dat bewees de volle zaal in de Hamalandhal tijdens de algemene ledenvergadering. Naast de goedkeuring van de jaarrekening stonden nog meer benoemingen en onderscheidingen op de agenda. Scheidsrechter en wedstrijdsecretaris Henri Pothof nam na 40 jaar afscheid en ontving een bronzen bondsspeld en een oorkonde voor zijn inzet al die jaren. Op voordracht van een aantal leden ontving Jan Gerritsen een oorkonde als erelid voor zijn grote betrokkenheid als onder andere scheidsrechter tijdens wedstrijden en op de achtergrond bij diverse praktische zaken. Van het bestuur was algemeen bestuurslid Jutta Zents aftredend. Anne-Bell van Lochem volgt haar op. De openstaande vacature voor secretaris is ingevuld met de komst van Jacquelien Wieggers. Het gedeeltelijk nieuwe bestuur is klaar om voort te bouwen op de weg die Gerard Bezemer is ingeslagen met als doel een leuke, sportieve en uitdagende club te blijven!


Sterk optreden zwemploeg ZPC LIVO

Lichtenvoorde -Tijdens de Regio Oost A-competitie deel 2, op zaterdag 17 oktober in zwembad "Meekenesch" in Lichtenvoorde, heeft de zwemploeg van ZPC LIVO uitstekend gepresteerd. Met een zeer enthousiaste selectie, werd ruim gewonnen van concurrent Montferland uit 's-Heerenberg en kreeg NDD uit Doetinchem op vele programmanummers flinke tegenstand. Het doel voor dit zwemseizoen is handhaving in de hoogste klasse van Gelderland.

Eerste plaatsen waren er in deze wedstrijd voor Jason Browne, die zegevierde op de 200 meter wisselslag, de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag, Indy te Molder op de 200 meter schoolslag en Dave Holweg op de 200 meter rugslag. Tweede plekken werden in de wacht gesleept door Ivar Visser op de 200 meter wisselslag, de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag, Breanne Lensink op de 200 meter rugslag en 50 meter schoolslag en Ruben Knufing op de 50 meter vlinderslag.

Tevens waren er 4 estafetteploegen die tweede werden, namelijk de dames Kirsten Remerie, Aranka Bloemberg, Tara Visser en Breanne Lensink op de 4x 50 meter vrije slag, de heren Bram Tombergen, Robin Bonnink, Barry Bloemberg en Dave Holweg, eveneens op de 4x 50 meter vrije slag, de meisjes Lieze Heuvels, Indy te Molder, Isha Brouwer en Aline Meuleman op de 4x 100 meter wisselslag en de jongens Ivar Visser, Jesse Beerten, Jason Browne en Thijmen Oonk, eveneens op de 4x 100 meter wisselslag. Als derde tikten aan Amber Knufing op de 200 meter wisselslag, de 50 meter rugslag en de 100 meter vrije slag, Isha Brouwer op de 200 meter schoolslag, de 50 meter vrije slag en de 100 meter rugslag, Ruud Schutten op de 200 meter schoolslag, Aranka Bloemberg op de 200 meter rugslag en Barry Bloemberg eveneens op de 200 meter rugslag. De overige zwemmers maakten ook deel uit van de succesvolle zwemploeg: Esli Brouwer, Babet klein Goldewijk, Niels Bouwmeester, Lynn Tombergen, Kristy van Braak, Merel van Lochem, Marinka Oonk, Mart Bluiminck en Eline Vonhof.

Trainer-coach Theo Ratering kan tevreden terugkijken op het behaalde resultaat. Helaas kon assistent Ron Holweg vanwege fysieke problemen niet aanwezig zijn. ZPC Livo wenst hem langs deze weg een spoedig herstel toe. Deel 3 van de competitieronde wordt gezwommen op zaterdag 21 november om 16.45 uur in Sportcentrum Rozengaarde in Doetinchem.


Tomeloze inzet KSV niet beloond

Vragender - KSV moest aantreden tegen Rekken die met 9 punten uit 5 wedstrijden op een comfortabele 5e plaats stonden. Tim Lageschaar moest het grote gevaar in de persoon van spits Van der Luyt proberen te neutraliseren.

Rekken begon wat feller aan de wedstrijd en al in de 8e minuut kwam KSV op achterstand na een enorme pegel van 30 meter afstand, waarbij keeper Pascal er niet best uit zag. Hierna kreeg Rekken wederom een dot van een kans. Maar na een kwartier nam KSV het heft in handen en met een enorme drive werd het doel van Rekken bestookt met fraaie aanvalscombinaties, maar helaas door het spekgladde veld was de laatste pass vaak net niet secuur genoeg. Kansen waren er voor Erwin, Twan en Rick. In de 35e minuut gleden zowel Erwin als Rick in kansrijke positie naar de bal, maar was het de keeper van Rekken die tussen hen door gleed en weer redding bracht. Maar in de 42e minuut was hij kansloos na twee harde schoten van Marijn. De eerste wist hij nog te keren, maar in tweede instantie vloog de bal genadeloos in het doel.

Echter na rust had de coach van Rekken de ploeg weer op scherp gezet en kwamen er een aantal behoorlijke kansen voor de thuisploeg. Dat resulteerde uiteindelijk in twee fraaie goals voor Rekken in de 58e en 63e minuut, waarbij de verdediging van KSV volledig werd zoek gespeeld. In de 83e minuut werd Erwin onderuit geschoffeld in het strafschopgebied en kreeg een penalty toegewezen en de verdediger ging met 2x geel, rood dus van het veld. Erwin schoot vervolgens de penalty onberispelijk in en er volgde een spervuur van aanvallen richting doel van Rekken. Met het nodige kunst en vliegwerk wist Rekken de gelijkmaker te voorkomen. Maar het mocht niet baten. Desondanks kon Manfred constateren dat zijn jeugdige ploeg zeer verdienstelijk had gespeeld en dat geeft hoop voor de toekomst.

Door de vele blessures en krappe selectie zal KSV zich terugtrekken uit de Achterhoek Cup. Dus geen uitwedstrijd dinsdagavond tegen SC Varsseveld. Komende weekeinde is een inhaalprogramma en de volgende competitiewedstrijd is zondag 1 november thuis tegen koploper Dinxperlo.