Een sfeervolle tafel in de aula van het uitvaartcentrum. Foto: Gerard te Roller
Een sfeervolle tafel in de aula van het uitvaartcentrum. Foto: Gerard te Roller Foto: Gerard te Roller

GUV-bijeenkomst 'Verbondenheid'
bezocht door 200 nabestaanden

AALTEN - De op woensdag 14 oktober door GUV Uitvaartverzorging gehouden herdenkingsbijeenkomst 'Verbondenheid' werd door zeer veel nabestaanden bezocht. Voor de bijeenkomst in het GUV crematorium en uitvaartcentrum aan de Romienendiek in Aalten werden nabestaanden uitgenodigd waarvoor GUV in de afgelopen tijd de uitvaart begeleidde.

Marijke Don en Rita ter Bogt, uitvaartbegeleidsters van GUV, organiseerden deze bijeenkomst: "Voor deze herdenkingsavond zijn nabestaanden uitgenodigd waarvan een dierbare tussen 1 december 2014 en 1 juni 2015 overleden is. GUV begeleidt nabestaanden niet alleen van een overlijden tot aan de uitvaart, maar biedt ook daarna nog nazorg. Tijdens een avond als deze zien we hoeveel behoefte nabestaanden hebben aan herdenken. De herdenkingsavond is dan ook een vast onderdeel van onze nazorg geworden. Het blijkt dat deze bijeenkomsten extra steun bieden in het rouwproces."
Katinka Moerel droeg tijdens de herdenkingsavond Verbondenheid pakkende en aansprekende teksten en gedichten voor. De muzikale omlijsting kwam door nummers als Niemand weet en Altijd van Marco Borsato en I still cry van Ilse de Lange. Katinka Moerel beroerde de aanwezigen zichtbaar met haar inspirerende wijze van spreken. Ook organisatoren Rita ter Bogt en Marijke Don droegen gedichten voor die het thema verbondenheid ondersteunden. Dierbaren werden zo op een warme en sfeervolle wijze herdacht. Hun namen werden tijdens het lichtritueel voorgedragen. Het mooie pianospel van Jeroen Pubben sloot deze avond af.
De herdenkingsavond werd in totaal door rond de 200 nabestaanden bezocht. De organisatoren van GUV: "We zijn erg blij met de grote opkomst en zijn dankbaar dat we in deze behoefte bij de nabestaanden kunnen voorzien. Van talloze nabestaanden krijgen we complimenten en ze bedankten ons voor het hart onder de riem. Ook al roept het veel emoties op, ze vinden het fijn om bij deze avond te zijn omdat het hen steun geeft bij het rouwproces. Daarom zullen we ook in 2016 deze avonden aanbieden aan nabestaanden."