Tony Spinner, jarenlang gitarist bij Toto, publiekstrekker bij het komende Keifestival. Foto; PR
Tony Spinner, jarenlang gitarist bij Toto, publiekstrekker bij het komende Keifestival. Foto; PR Foto: PR

Keifestival bestaat 30 jaar

Lichtenvoorde - Aanstaande zaterdag viert het Keifestival haar dertigste editie. De organisatie pakt flink uit om dit jubileum uitbundig te vieren. Om te beginnen verandert de organisatie (na 15 jaar) opnieuw van locatie en gaat terug naar waar het allemaal begon; het bruisende centrum van Lichtenvoorde.

In 5 cafés, 3 zalen, pop-up café De Kei én de Concertainer zullen in totaal ruim 25 artiesten hun kunsten vertonen. De optredens vinden plaats bij Zaal Meijer, Zaal/Café De Koppelpaarden, Café De Kletskop, Café De Kruup, Tapperij Van Ooijen, Café De Zaak, Dorpshuis Den Diek en in de Concertainer. Daarnaast wordt er in het oude pand van de Schlecker een pop-up café gecreëerd met Nederlands- en Duitstalige muziek, is er divers vermaak op straat en word er hard gewerkt aan allerlei creatieve en kunstzinnige uitspattingen.Zoals elk jaar heeft het Keifestival enkele publiektrekkers op het programma staan. Zo komt Tony Spinner in de zaal van De Koppelpaarden.
De Amerikaanse zanger/gitarist was 9 jaar lang de live-gitarist van Toto. Tegelijk speelt gelegenheidsformatie Hooked in de bovenzaal van Meijer. Achterhoekse muzikanten spelen hierin uitsluitend Achterhoekse covers. De band bestaat uit 10 bandleden waaronder Bob Hogenelst (Birth of Joy), Willem te Molder (Boh Foi Toch) en Lawrence Mul (The Bloody Honkies). In plaats van Armand, die vanwege een longontsteking heeft moeten annuleren, staat Meindert Talma op de bühne bij Café De Kruup. Een Queen, James Brown en Sweet 'd Buster tribute zorgen voor het feest der herkenning en bij Den Diek wordt er afgesloten met de bombastische dance-act de 'Chaos Club'.


Lees verder op pagina 3