De prijswinnaars voor snelheid (l), toernooi (achter) en de stimuleringsprijs (r).
De prijswinnaars voor snelheid (l), toernooi (achter) en de stimuleringsprijs (r). Foto:

Geslaagde litac4all met volop sportieve activiteiten

Lichtenvoorde - Menige passant vroeg zich af wat er eigenlijk schuilging achter de grote Olympiaboog achter de hoek van de Varsseveldseweg en Op 't Zand. En menigeen kwam naar binnen om met eigen ogen te zien hoe mooi de accommodatie van Litac is.

In de Theo Heutinckzaal stonden enkele tafels gereed om te tafeltennissen. Naast de gewone tafels stond er ook een mini, waar nogal wat kinderen uitprobeerden om op die halve vierkante meter een bal behoorlijk over het net te krijgen. Ook in trek was de robot waar sommigen zich flink op uitleefden.

Enigszins teleurstellend was de met veel verwachting van de NTTB (Nederlandse Tafel Tennis Bond) geleende snelheidsmeter. Het had een van de hoogtepunten moeten worden, maar te vaak haperde dit instrument. Dat neemt niet weg dat de 23-jarige Wouter Hartemink de hoogste snelheid haalde met 75 km/u. Hij viel daarmee in de prijzen. Overigens had hij dynamictennis ook heel vlot onder de knie. Interesse was er ook voor koersbal. Maar de meeste belangstelling was er voor dynamictennis, waar voor de kinderen een extra oefenveld moest worden opgezet. In de 'grote zaal' werd inmiddels een mini-toernooi afgewerkt met o.a. een kleine Winterswijkse delegatie. Dit grensstreek-smaldeel kwam mee in het kielzog van enkele Winterswijkse leden van Litac. Een team kon nl. bestaan uit een lid en een niet-lid. En het waren twee Winterswijkse dames die het hoogst scoorden te weten: Carmen en Trudy. Zij werden in de bloemetjes gezet. Een stimuleringsprijs was er voor de jeugdige Floor Paashuis die zich kranig weerde met oma aan haar zijde. Al met al een heel gezellig en enthousiast gebeuren waar met veel voldoening op wordt teruggekeken!